Šport > Nogomet
15 ogledov

Opozorilo: "Moujev povratek bo polom"

Jose Mourinho Reuters
José Mourinho je tik pred povratkom k Chelseaju, toda njegovo "ponovno vstajenje" pri londonskem klubu se po besedah podpredsednika Barcelone Carlesa Vilarrubíja ne bo izšlo po načrtih. Tabloid The Sun je v četrtek sicer poročal, da je Mourinho pogodbo s svojim nekdanjim klubom že podpisal.

"To ni dobro za angleški nogomet," je neizbežen povratek Joséja Mourinha v Premier League pokomentiral podpredsednik Barcelone in Portugalčev redni kritik Carles Vilarrubí. "Chelsea morda misli, da so z njim v preteklosti uživali. Ampak zdaj boste videli pravega Mourinha. Če se bo obnašal tako, kot se je obnašal v Španiji, bo to le nesrečno razmerje. Polom. Pri svojih letih pa se ne bo spremenil."

Mourinho je s Chelseajem, kar se je kuhalo že dalj časa, po poročanju tabloida The Sun v četrtek končno podpisal pogodbo, ki ga bo na Stamford Bridgeu ponovno združila z ruskim miljarderjem Romanom Abramovičem. Njuno zadnje sodelovanje se je po treh sezonah sožitja leta 2007 končalo s sporom in "sporazumnim odhodom" Mourinha.

Po tem, ko je Realov predsednik Florentino Pérez na novinarski konferenci oznanil, da bo madridski velikan po treh sezonah prekinil sodelovanje s Portugalcem, se je Mourinho kar malce potuhnil, na Wembleyju pa si je ogledal ponedeljkov finale play-offa za uvrstitev v Premier League med zmagovalcem Crystal Palacom in Watfordom.

Štiriletna pogodba za 47 milijonov €

Prav med obiskom Londona naj bi Mourinho pogodbo s Chelseajem tudi podpisal, dodajajo pri The Sunu, potem ko so Portugalca na dan tekme videli tudi v neposredni bližini Stamford Bridgea. Šlo naj bi za štiriletno pogodbo, vredno slabih 47 milijonov evrov. Portugalca bodo po zadnjih informacijah uradno predstavili naslednji teden, po zadnji Realovi tekmi z Osasuno, ki bo na sporedu čez vikend.

Vilarrubíjeve kritike so medtem šle še dlje. Podpredsednik Realovega večnega rivala je zatrdil, da njegovo stališče ni povezano s sovraštvom do kluba iz Madrida, temveč da temelji na dejstvih in številnih incidentih, ki jih je Mourinho s svojim likom in delom povzročil v španski Primeri.

"V kulturnem smislu je bil katastrofa"

"To ni zaradi tega, ker je bil trener rivalov, ampak zaradi tega kdo je in kaj je storil. V svojih treh letih v Španiji je ustvarjal le nestrinjanja, prerekanja, on ne prinese nič pozitivnega. Z gledanjem nogometa, cirkusa ali opere se lahko naučiš veliko dobrih stvari o življenju, ampak on ni prinesel nič dobrega," je nadaljeval Vilarrubí.

"Vse skupaj ni bilo pozitivno. Na njem ne vidim prav nič dobrega. Niti ene stvari. V športnem smislu mogoče, nisem pravi naslov za to. Ampak v kulturnem smislu je bil katastrofa. Poleg napada na trenerja Barçe (prst v oko takratnemu pomočniku Titu Vilanovi, op. a.), so ambient, ki ga ustvari povsod, kamor gre, in odnosi z igralci ter mediji absolutno grozni. Vesel sem, da odhaja. Kot tudi vsi, ki delajo v španskem nogometu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.