Opravičilo F1: "Manekenka je bila nedolžna žrtev"

Foto: Profimedia winnie harlow
Vodstvo formule 1 se je posulo s pepelom.
Oglej si celoten članek

Ross Brawn, poslovni direktor za motošport v F1, se je uradno opravičil manekenki Winnie Harlow, ki je bila zaradi napake vodstva dirke v Montrealu deležna ostrih kritik navijačev elitnega dirkaškega športa.

Blamaža F1 Manekenka zakuhala veliko zmedo, a krivda ni bila njena

Incident se je zgodil na zadnji dirki za VN Kanade, kjer je manekenka ob koncu 69. od 70. krogov po navodilu štarterja, ki je pred tem dobil potrditev vodstva dirke, pomahala s kockasto zastavo in tako oznanila konec dirke.

Brawn se je za napako opravičil in izrazil upanje, da se kaj podobnega v prihodnosti ne bi več ponovilo.

"Zgodovina športa je ključna za njegovo prihodnost, zato jo želimo negovati in obenem šport približati novim generacijam, prav tako  pa zadržati tudi starejše goreče ljubitelje formule 1. Del naše tradicije so tudi zvezdniki v paddocku, in teh se je v Montrealu kar trlo. Manekenka Winnie Harlow je bila nedolžna žrtev, saj ji je bilo po 69 krog naročeno, naj pomaha s kockasko zastavo. Winnie je samo sledila navodilom, zato bi se ji rad opravičil za gorje, ki ji je bilo povzročeno, in se ji zahvalil za njeno podporo formuli 1," je sporočil nekdanji tehnični direktor Ferrrarija.

"Grešiti je človeško in vsi mi - drikači, inženirji, mehaniki, novinarji in navijači - delamo napake. Pomembno je, da se iz napak nekaj naučimo ter poskušamo zagotoviti, da se v prihodnost ne bi več ponovile," je dodal direktor za motošport.

Foto: Epa ross brawn

Ker je manekenka s kockasto zastavo pomahala krog prezgodaj, so na koncu obveljali rezultati ob koncu 68. kroga. Edini osmoljenec dirke je tako postal Daniel Ricciardo (Red Bull), ki je ostal brez najhitrejšega kroga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.