Orenga ostaja selektor Španije

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska košarkarska zveza je sporočila, da bo moško reprezentanco še naprej vodil Juan Antonio Orenga.
Oglej si celoten članek

Španija je na nedavnem evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojila bronasto kolajno. Slavila je Francija pred Litvo, Slovenija pa je bila peta.

"Juanu zaupamo in verjamemo v njegov koncept, ki je prinesel več dobrih kot slabih stvari," je dejal predsednik španske košarkarske zveze Jose Luis Saez in dodal, da je reprezentanca v Sloveniji dosegla lep uspeh, saj je nastopila brez številnih nosilcev igre, kot so Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes in Serge Ibaka.

Svetovno prvenstvo bo med 30. avgustom in 14. septembrom prihodnje leto v Španiji, na njem pa bo sodelovalo 24 ekip. Predtekmovanje bo v Bilbau, Granadi, Sevilli in Las Palmasu. Ekipe, ki bodo napredovale v osmino finala, se bodo nato preselile v Barcelono in Madrid, finale in tekma za bronasto medaljo pa bo v Madridu.

Na svetovnem prvenstvu bodo evropske barve zastopali Francija, Litva, Hrvaška, Slovenija, Ukrajina in Srbija ter Španija kot gostiteljica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.