Šport > Košarka
22 ogledov

Orenga ostaja selektor Španije

Srbija Španija četrtfinale EuroBasket Stožice Ljubljana Orenga Ivković EPA
Španska košarkarska zveza je sporočila, da bo moško reprezentanco še naprej vodil Juan Antonio Orenga.

Španija je na nedavnem evropskem prvenstvu v Sloveniji osvojila bronasto kolajno. Slavila je Francija pred Litvo, Slovenija pa je bila peta.

"Juanu zaupamo in verjamemo v njegov koncept, ki je prinesel več dobrih kot slabih stvari," je dejal predsednik španske košarkarske zveze Jose Luis Saez in dodal, da je reprezentanca v Sloveniji dosegla lep uspeh, saj je nastopila brez številnih nosilcev igre, kot so Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes in Serge Ibaka.

Svetovno prvenstvo bo med 30. avgustom in 14. septembrom prihodnje leto v Španiji, na njem pa bo sodelovalo 24 ekip. Predtekmovanje bo v Bilbau, Granadi, Sevilli in Las Palmasu. Ekipe, ki bodo napredovale v osmino finala, se bodo nato preselile v Barcelono in Madrid, finale in tekma za bronasto medaljo pa bo v Madridu.

Na svetovnem prvenstvu bodo evropske barve zastopali Francija, Litva, Hrvaška, Slovenija, Ukrajina in Srbija ter Španija kot gostiteljica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.