Šport > Košarka
21 ogledov

Gorjanc s pomočjo Dragića na operacijo srca

gorjanc Mlajši člani U-20 Slovenija reprezentanca trening priprave Domžale Saša Despot
Mladi košarkar Urban Gorjanc bo s pomočjo Gorana Dragića in številnih organizacij lahko odpotoval na operacijo srca v prestolnico Južne Koreje Seul.


Dobrodelni projekt slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Dragića v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in Špas teatrom za pomoč mlademu košarkarju Urbanu Gorjancu je izpolnil svoj namen. Z zbranimi sredstvi bo namreč 21-letni in 213 centimetrov visoki obetavni košarkar odpotoval na operacijo srca v Seul.

Gorjanc se s košarko ukvarja že več kot deset let. Lani pa so pred evropskim prvenstvom mlajših članov na preventivnem pregledu  ugotovili, da ima težave s srcem. Gre za marfanov sindrom oziroma razširjeno aorto, kar bi bilo lahko usodno, če bi nadaljeval takšno športno udejstvovanje. Gorjanc zato ni nastopil na domačem prvenstvu, prav tako pa ni mogel več igrati za domžalski Helios. Rešitev je operacija na odprtem srcu v tujini, za katero pa mladi košarkar do zdaj ni imel dovolj sredstev.

Pomagajo tudi nogometaši in srednješolci

"Komaj čakam, da odpotujem v Seul na tako težko pričakovano operacijo. Sem že kar malo živčen, vendar bom moral še malo potrpeti in zadeva bo urejena. Operiral me bo dr. Song s svojo ekipo. Z njim sva se spoznala, ko je bil na obisku v Izoli in takoj me je bil pripravljen operirati. Kot sem že večkrat dejal, se iskreno zahvaljujem vsem, ki sodelujejo pri dobrodelni akciji. Hvala Goranu Dragiću, Košarkarski zvezi Slovenije ter Mateju Avanzu, Špas teatru, Ladu Bizovičarju in vsem, ki so darovali sredstva. Hvala EuroBasketu in našim junakom, ki so poskrbeli za pravo košarkarsko evforijo, zaradi katere je humanitarna akcija dobila še večje razsežnosti," je pred odhodom v Seul dejal Gorjanc in pojasnil podrobnosti njegove bolezni.

Humanitarni akciji se še naprej pridružujejo številni somišljeniki in podporniki. Tako bo NK Domžale Urbanu namenil ves izkupiček od prodanih vstopnic s tekme proti Krki, ki bo na sporedu 5. oktobra, na pomoč pa bosta priskočila tudi KK Helios in Srednja šola Domžale. Pri Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje je prav tako še vedno odprt poseben transakcijski račun (SI56 3300 0000 1303 865, s sklicem 329). Pripravlja se tudi posebna dražba artiklov znanih Slovencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.