Šport > Košarka
13 ogledov

Mladci predstavili nove drese

slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let Slovenija predstavitev dresov Domž
1/12
Anže Petkovšek
Po nogometni reprezentanci je nove drese dobila tudi slovenska košarkarska reprezentanca. Nove barve (bele in zelene) so v Domžalah predstavili reprezentanti do 20 let, ki jih čez nekaj dni čaka domače evropsko prvenstvo. Predstavitev novih dresov poglejte v spodnji galeriji.

V četrtek se bo v Sloveniji začelo evropsko košarkarsko prvenstvo za mlajše člane. Slovenska reprezentanca se je v novih dresih predstavila v dvorani Komunalnega centra v Domžalah, kjer bo igrala prvi in drugi del predtekmovanja. Trener Zmago Sagadin je fantom postavil visok cilj, osvojitev ene od kolajn.

Pot do nje bo vse prej kot lahka, saj bodo na prvenstvu igralcev do 20 let nastopile številne kakovostne ekipe z nekaj odličnimi posamezniki. Slovenija je v pripravljalnem obdobju dokazala, da se lahko enakovredno kosa z vsemi najmočnejšimi ekipami - od enajstih prijateljskih tekem jih je dobila devet, seveda pa bo šele prvenstvo, na katerem bodo najboljše ekipe odigrale devet tekem v enajstih dneh, pokazalo, ali ima Slovenija dovolj kakovostno generacijo. Prejšnje so to že dokazale, saj je bila Slovenija v najstarejši mladinski kategoriji dvakrat prvak Evrope; leta 2000 na Ohridu in 2004 v Brnu.

"Ta generacija fantov na prejšnjih prvenstvih ni bila uspešna, ker pa letos igramo doma in ker se je kar nekaj fantov v tem času oblikovalo v dobre igralce, smo si zastavili visok cilj. Naredili bomo vse, da osvojimo kolajno," pravi Zmago Sagadin.

Podobnega mnenja so tudi košarkarji, med katerimi je čast nositi kapetanski trak pripadla članu domačega Heliosa Klemnu Prepeliču. "To je velika čast za vsakega igralca in odgovornost moram potrditi na parketu ter izven njega. Veseli me, da smo dokazali, da lahko igramo z vsemi najboljšimi v Evropi, ob podpori domače publike in nekaj sreče pa lahko dosežemo tudi najvišji cilj," pravi Prepelič.

Evropsko prvenstvo, ki bo za prireditelje dobra generalka pred sicer veliko večjim zalogajem prihodnje leto, ko bo Slovenija gostila člansko evropsko prvenstvo, se bo odvijalo v Domžalah, Kranjski Gori ter ljubljanskih Stožicah. V drugi del tekmovanja vodita prvi dve mesti iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin, četrtfinale in tekme za razvrstitev ter finale v nedeljo, 22. junija, pa bo v Ljubljani.

Slovenija bo v prvem delu nastopala v skupini z Italijo (četrtek, 21.00), Švedsko (petek, 20.45) in Litvo (sobota, 20.45), v nadaljevanju pa se bo križala s skupino C, v kateri so Španija, Turčija, Latvija in Gruzija.

Na predstavitvi reprezentance v Domžalah je bilo štirinajst košarkarjev, končni seznam dvanajstih pa mora strokovni štab sporočiti 24 ur pred prvo tekmo na prvenstvu. V reprezentanci so: Jaka Brodnik, Žiga Dimec, Miha Lapornik, Alen Omić (vsi Zlatorog), Jure Besedič, Klemen Prepelič, Urban Gorjanc (vsi Helios), Gezim Morina, Bojan Radulović (oba Union Olimpija), Marko Pajić, Luka Rupnik (oba Geoplin Slovan), Matej Rojc (Krka), Jan Špan (Maribor Messer) in Miha Vašl (Hopsi Polzela).

Komentarjev 1
  • MK 12:39 09.julij 2012.

    za bruhat