Šport
94 ogledov

Hrvaški komentar: "Najslabše EP tega tisočletja"

(Španija - Hrvaška) Rudy Fernandez Damjan Rudež EPA
Komentator hrvaškega portala Index se je ostro lotil evropskega prvenstva v košarki, ki se je s finalno tekmo med Francijo in Litvo končalo v nedeljo zvečer.

"Najslabši Eurobasket v tem tisočletju se je končal z nedeljsko zmago Francije proti Litvi. Končno! Končno, ker je FIBA uničila Eurobasket!" je v ostrem komentarju zapisal Armin Hasanbegović, ki se je obregnil ob organizacijo največjega turnirja v zgodovini samostojne Slovenije.

Komentator spletnega portala Index (www.index.hr) je izpostavil dogodke iz leta 2010, ko je krovna košarkarska organizacija Fiba turnir razširila za osem ekip, bojda zaradi tega, da se je nanj uspelo uvrstiti tudi Italiji, sicer eni najprijetnejših presenečenj letošnjega prvenstva.

"Grozna košarka povprečnih in podpovprečnih igralcev"

"To je bil začetek konca 'pravih' evropskih prvenstev, tekmovanj, na katerih smo uživali v mojstrovinah najboljših evropskih košarkarjev," nadaljuje komentar. "Eurobasket v Sloveniji nam je ponudil grozno košarko povprečnih in podpovprečnih igralcev. Večina selektorjev se je odločila do rezultata priti s fanatično in grobo obrambo, spektakularne poteze pa so bile prava redkost. V bistvu niso bile samo redkost, ampak jih sploh ni bilo. Žalostno je gledati, kako profesionalni košarkarji dosežejo 39 točk na tekmi kot da igrajo leta 1939, zgrešijo pa deset odprtih metov zapovrstjo."

Hasanbegović dodaja, da so organizatorji "okradli" še tiste, ki so se odločili ta "zmazek" ogledati v živo. Za paket vstopnic, s katerimi bi si lahko ogledal celotno tekmovanje, po njegovem mnenju ne bi bilo vredno odšteti niti sto kun:

(Francija - Litva) Tony Parker | Avtor: EPA EPA
"Prazne dvorane so pričakale 'najboljše' evropske košarkarje, ker so organizatorji ponujali bolano drage vstopnice. Najcenejša vstopnica za najslabša mesta na najdolgočasnejših tekmah je stala 15 evrov. Dati več kot 100 kun za dvoboj Gruzije in Poljske? Glede na to, kakšno košarko smo gledali v zadnjih 20 dneh, je 100 kun preveč tudi za komplet tekem za celotno tekmovanje, kaj šele za eno podpovprečno tekmo."

Španija z B-ekipo do brona

Povsem upravičeno so po njegovem mnenju EP izpustili največji zvezdniki Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Andrej Kirilenko, Luol Deng in ostali, ki se "niso želeli žogati s Finci, Belgijci in drugimi":

"Kako slabo je bilo to prvenstvo govori dejstvo, da je Španija z B-ekipo brez starejšega Gasola, Navarra, Ibake in Reyesa prišla do brona. Kaj šele potek tekmovanja?! 'Genij' je tisti, ki je odločil, da bodo reprezentance v šestih dneh odigrale pet tekem, nato pa v petih dneh še tri, 'pozabile na košarko' za tri dni, nato pa imele manj kot 24 ur priprave za odločilne tekme. Zahvaljujoč razporedu je bilo odigranih nekaj sumljivih tekem, da bi se uspeli izogniti težjim nasprotnikom v nadaljnjem tekmovanju."

"Hrvaška bi danes lahko sprejela zlate košarkarje"

Razpored je na koncu tudi "zlomil Hrvaško", nadaljuje hrvaški kolega, ki je pohvalil slovenske navijače za "fantastično navijanje". 

"Lahko rečemo, da je razpored tekmovanja uničil Hrvaško, ki je zadnji dve tekmi začela s samo 4-5 zdravih košarkarjev - premalo za kolajno. Če pa bi v Slovenijo odpotovali Tomas, Planinić, Popović, Lončar in Barać, bi se danes morda pripravljali za sprejem zlatih košarkarjev," je še dodal Hasanbegović.

Komentarjev 21
  • Dejan Magazinovic 14:55 24.september 2013.

    Avtor tega članka je v istem rangu kot pisec članka na portalu Index.hr . Že sam naslov je zgrešen saj to ni hrvaški komentar temveč osebno mnenje nekega aberveznika po imenu Armin Hasanbegović, ki pokaže, da nima osnovnega znanja o ...prikaži večo košarki . Preberite si raje original članek in istočasno tudi odzive oziroma komentarje nanj. Samo tako boste lahko videli dejansko misljenje Hrvatov, ki so avtorja večinoma z dejstvi popolnoma negirali . Seveda so tudi tam, kot vsepovsod, tudi komentarji ,milo rečeno, oseb na nižjem razvojnem nivoju, večina poznavalcev pa realno ocenjuje prvenstvo in tudi pove dejstva. Naj vsaj urednik tega portala prej malo preveri samo pisanje svojih "novinarjev" , če že urednik Indexa ne opravlja svojega dela.

  • dragec 12:46 24.september 2013.

    Značilno za hrvaške komentarje

  • ocean 06:59 24.september 2013.

    ..., ki so odnesle v tuje turistične destinacije ogromno denarja. Še vedno je glavno tisto o kruhu in igrah. Ljudem je bolj pomembno gledati kako se po igrišču podijo odrasli igrivi otroci in mečejo žogo v koš, kot pa da ...prikaži več bi gledali in pomagali ljudem, ki nimajo za hrano, stanovanje, ogrevanje, za zdravila in zdravljenje, za šolanje naših otrok.... Žal je planet Zemlja edini moj dom in moram živeti skupaj s takimi...