Orlica postavila piko na i sijajni poletni sezoni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Urša Bogataj je poletno veliko nagrado sklenila z drugim mestom v Klingenthalu.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je na finalu poletne sezone v Klingenthalu na veliki skakalnici zasedla drugo mesto. Zmagala je Avstrijka Marita Kramer. Slovenke, na zadnji tekmi so bile štiri v "top 10", so obenem ubranile zmago v pokalu narodov poletne velike nagrade.

Orlica Želela je končati kariero, danes je ena najboljših na svetu

Poleg Bogatajeve, ki je to poletje zmagala štirikrat in že pred prihodom v Nemčijo slavila tudi skupno zmago poletja, so v najboljši deseterici od Slovenk končale še Nika Križnar, zmagovalka petkovih kvalifikacij, ki je bila četrta, Jerneja Brecl na sedmem in Špela Rogelj na desetem mestu.

Bogatajeva je za poletne uspehe z nagradami prejela 14.000 švicarskih frankov in je na vrhu ženske lestvice po zaslužku.

Slovenske skakalke v torek za slovo od poletne sezone čaka še državno prvenstvo v Kranju, svetovni pokal v olimpijski zimi pa se bo začel konec novembra v Rusiji.

Popolna dominacija Bogatajeva na prestolu nasledila Križnarjevo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.