Šport > Zimski športi
4740 ogledov

Želela je končati kariero, danes je ena najboljših na svetu

Urša Bogataj Profimedia
Ena najboljših smučarskih skakalk na svetu ta hip Urša Bogataj ima pred olimpijsko sezono veliko razlogov za optimizem.

Urša Bogataj, zmagovalka skupnega seštevka poletne velike nagrade, bo v prihajajoči zimi ena glavnih kandidatk za odličja na olimpijskih igrah v Pekingu. Bogatajeva je trenutno morda celo v najboljši formi kariere, čeprav se je še nedavno spogledovala celo z upokojitvijo. 

urša bogataj Popolna dominacija Šport Bogatajeva na prestolu nasledila Križnarjevo

"Mislim, da še nikoli nisem skakala tako dobro. Lansko zimo sem zelo dobro začela, nato pa so se rezultati poslabšali. Letos je moja forma stabilna, skoki pa dolgi, kar me zelo veseli," je v intervjuju za Sportsinwinter.pl dejala Slovenka.

Urša Bogataj Tri Slovenke med 5 Šport Po zmagi v skupnem seštevku zdaj še druga

"Ničesar nisem spremenila. V nekem trenutku so skoki postali boljši, kar je v kombinaciji z dobro tehniko dalo odlične rezultate na tekmah poletne nagrade," je o razlogih za dvig forme povedala 26-letnica.

Bogatajeva je konec leta 2019 padla pri doskoku na domači tekmi v Planici in pri tem utrpela resno poškodbo kolena, zaradi katere je potrebovala celo operativni poseg. 

Urša Bogataj Seefeld Slaba novica Šport Slovenska skakalka je huje poškodovana

Posledice poškodbe niso bile samo fizične, temveč tudi psihološke, zaradi česar je resno razmišljala celo o koncu kariere.

"Imela sem veliko težav pri doskoku, kar je bila posledica strahu pred poškodbo. To je bilo še posebej očitno na večjih napravah, kjer so obremenitve večje. Občasno sem čutila tudi bolečino v kolenu, vendar upam, da mi to ne bo preprečilo dobrih skokov v prihajajoči zimi. Žal se zavedam, da koleno nikoli več ne bo takšno, kot je bilo pred poškodbo."

ema klinec | Avtor: Epa Epa
O rehabilitaciji po poškodbi in vračanju na skakalnice je Bogatajeva povedala: "Bilo je zelo težko. Želela sem celo končati kariero, vendar sem se o tem temeljito pogovorila z družino in psihologom. Zahvaljujoč temu sem sčasoma spremenila svoje mišljenje in na izzive pričela gledati z drugega zornega kota. Bila sem zelo motivirana, kar mi je pomagalo pri hitri vrnitvi k skakanju."

Prihajajoča sezona bo zaradi natrpanega urnika še posebej zahtevna. "Vsako tekmovanje bo zame enako pomembno. Seveda se z vsakim uspehom apetiti še povečajo. Veliko je na kocki, a treba se je zavedati, da ima kar nekaj deklet visoke cilje. Pričakujem težko zimo, tudi zaradi olimpijskih iger. Najpomembneje se bo čim hitreje podati na sneg in začeti s pripravami. Bomo videli, kakšen bo učinek," je povedala Bogatajeva, ki motivacijo črpa tudi od reprezentančnih kolegic.

"V čast mi je, da sem del tako močne ekipe. Razumemo in podpiramo se med seboj. Nika in Ema sta odlični skakalki, njuni uspehi pa imajo pozitiven učinek na celotno ekipo, saj dokazujeta, da naše delo obrodi sadove. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.