Ose zanesljivo med osem najboljših

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 6. kroga pokala EHF v gosteh premagali norveški Haslum s 34:22 (17:11).
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši so v Skandinaviji dosegli četrto zmago v skupinskem delu in se po njej uvrstili v četrtfinale evropskega pokala EHF. Na šestih tekmah so po dvakrat premagali Haslum in švicarski Pfadi Winterthur ter dvakrat izgubili z nemškim Hamburgom. Žreb četrtfinalnih parov bo v torek na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Slovenske podprvake je le zmaga v mestecu Bekkestua pri Oslu zagotovo vodila med osem najboljših ekip v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini, izbranci Ivana Vajdla pa so svoje delo opravili z odliko. Od prve do zadnje minute so imeli niti igre v svojih rokah, saj so že v deseti minuti povedli s 5:2, nato pa postopoma "lomili" skandinavske tekmece. Po dvajsetih minutah so povišali na 16:11, na velik odmor pa odšli z lepo prednostjo šestih golov (17:11).

V drugi polovici tekme so z dobro obrambo vseskozi držali gostitelje na varni razdalji. V 37. minuti so svoje vodstvo povišali na 21:13, ko pa se je slabih deset minut pred koncem na semaforju zasvetil izid 27:18 v korist slovenskih rokometašev je bilo jasno, da so Velenjčani uspešno opravili svojo rokometno misijo v Skandinaviji.

Na današnji tekmi sta bila strelsko najbolj učinkovita Mario Šoštarič z devetimi in Staš Skube z osmimi goli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.