Šport
59 ogledov

Ose zanesljivo med osem najboljših

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v tekmi 6. kroga pokala EHF v gosteh premagali norveški Haslum s 34:22 (17:11).

Velenjski rokometaši so v Skandinaviji dosegli četrto zmago v skupinskem delu in se po njej uvrstili v četrtfinale evropskega pokala EHF. Na šestih tekmah so po dvakrat premagali Haslum in švicarski Pfadi Winterthur ter dvakrat izgubili z nemškim Hamburgom. Žreb četrtfinalnih parov bo v torek na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Slovenske podprvake je le zmaga v mestecu Bekkestua pri Oslu zagotovo vodila med osem najboljših ekip v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini, izbranci Ivana Vajdla pa so svoje delo opravili z odliko. Od prve do zadnje minute so imeli niti igre v svojih rokah, saj so že v deseti minuti povedli s 5:2, nato pa postopoma "lomili" skandinavske tekmece. Po dvajsetih minutah so povišali na 16:11, na velik odmor pa odšli z lepo prednostjo šestih golov (17:11).

V drugi polovici tekme so z dobro obrambo vseskozi držali gostitelje na varni razdalji. V 37. minuti so svoje vodstvo povišali na 21:13, ko pa se je slabih deset minut pred koncem na semaforju zasvetil izid 27:18 v korist slovenskih rokometašev je bilo jasno, da so Velenjčani uspešno opravili svojo rokometno misijo v Skandinaviji.

Na današnji tekmi sta bila strelsko najbolj učinkovita Mario Šoštarič z devetimi in Staš Skube z osmimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.