Oslabljeni Kelti na zmenek s Philadelphio

Foto: Profimedia Al Horford (desno) je na odločilni tekmi zbral 26 točk in osem skokov.
Al Horford (desno) je na odločilni tekmi zbral 26 točk in osem skokov.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na nedeljo odigrali dve tekmi končnice.
Oglej si celoten članek

Ekipa Boston Celtics je v prvem krogu končnice na vzhodnem delu lige NBA premagala Milwaukee Bucks s 112:96 in napredovala v naslednji krog s 4:3 v zmagah. Boston, s 17 naslovi najuspešnejša ekipa v zgodovini NBA, se bo v polfinalu vzhodnega dela lige pomerila s Philadelphio 76ers in bo še naprej igrala brez poškodovanih zvezdnikov Kyrieja Irvinga in Gordona Haywarda.

Tudi brez obeh omenjenih košarkarjev so igralci Celtics v odločili sedmi tekmi visoko odpravili Milwaukee. Terry Rozier (devet podaj) in Al Horford (osem skokov) sta bila s po 26 točkami najboljša strelca, 20 jih je zadel Jayson Tatum. Domači so vodili s 50:42 ob polčasu, četudi so zadeli le eno trojko iz 12 poskusov. Bucks so že v začetku tretje četrtine razliko znižali na vsega tri točke, igralci Bostona pa so zadeli 11 od zadnjih 15 točk v tretjem delu igre in imeli udobno prednost pred zadnjo četrtino.

"Pred začetkom tega dvoboja so mnogi dvomili v nas, toda mi smo imeli dovolj samozaupanja, da smo bili na koncu uspešni," je dejal Rozier. S soigralci je tako končal sezono Giannisa Antetokounmpa iz Grčije, ki je tekmo končal z 22 točkami in devetimi skoki, Khris Middleton je zbral 32 očk, Eric Bledsoe pa 23. Slednji in Rozier sta si v tej seriji ob vseh prejšnjih tekmah prek medijev izrekla veliko ostrih besed, med tekmami sta se vedla, kot da se ne poznata, po odločili sedmi tekmi pa sta se na kratko vseeno objela.

Reprezentanca Dragić naveličan peklenskega ritma, veseli se novega obdobja

V prvi tekmi drugega kroga na zahodnem delu pa so igralci Golden State Warriors, branilci naslova prvaka, ugnali New Orleans Pelicans s 123:101.

Steve Kerr je že pred tekmo z New Orleansom povedal, da superzvezdnik Stephen Curry ni nared za nastop, naj pa bi bil po dvomesečni odsotnosti že za naslednji dvoboj. Uspešno so ga za prepričljivo zmago nadomestili Klay Thompson (27 točk), Kevin Durant (26 točk, 13 skokov) in Draymond Green s četrtim trojnim dvojčkom v končnicah (16 točk, 15 skokov, 11 podaj).

"Vedeli smo, da bomo s hitrimi podajami in kroženjem žoge prihajali do čistih metov, vsak izmed nas pa zna zadeti in to smo med tekmo tudi storili. Verjetno sem nam bo na drugi tekmi pridružil tudi Curry in bomo še močnejši," je dejal Green. Anthony Davis je vodil napad Pelikanov z 21 točkami in 10 skoki, Jrue Holiday pa je zadel le štiri od 14 poskusov za 11 točk.

NBA, končnica:

VZHOD, 1. KROG:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 112:96  /4:3/

ZAHOD, 2. KROG:
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 123:101  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.