Oslabljeni Primorci gladko poraženi v Beogradu

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
S tekmo v srbski prestolnici se je začela nova sezona regionalne košarkarske lige.
Oglej si celoten članek

Koper Primorska je z dvema porazoma začela državno prvenstvo, danes pa je bila neuspešna še na uvodni tekmi lige ABA (84:65). FMP je že zgodaj prišel do zajetne prednosti, ki je kljub prebliskom oslabljena ekipa iz Kopra - v Srbijo je potovalo le deset igralcev - ni zmogla izničiti. Domači so med drugim povsem prevladovali v skoku, ki so ga dobili s 45:25.

O Gogiju "Skrbi nas zanj kot osebo, slišim bolečino v njegovem glasu"

Domača ekipa je že v sedmi minuti vodila z 21:4, proti koncu četrtine so se izbranci Andreja Žaklja nekoliko približali, a slabo začeli tudi drugo četrtino, ko so gostitelji pobegnili celo na 35:13. A spet se je Primorcem uspelo pred glavnim odmorom rahlo približati, Luka Vončina je zadel trojko za izid polčasa.

V drugem pa so domači bolj ali manj brez težav ohranjali varno razdaljo, tako da zmaga ni bila niti za trenutek vprašljiva. 

Pri domačih je z 20 točkami in 12 skoki prednjačil krilni center Sava Lešić, pri gostih je Vončina dosegel 17, Jurij Macura pa 15 točk.

ABA, 1. kolo:

FMP Beograd - Koper Primorska 84:65 (25:13, 29:29, 10:9, 20:14)
Lešić 20 (12 sk); Vončina 17, Macura 15.

Igokea - Mega Soccerbet
Budućnost - Split
Partizan - Borac
Cedevita Olimpija - Krka
Cibona - Crvena zvezda
Zadar - Mornar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.