Oslabljeni zmaji igrali v valovih

Foto: Budućnost VOLI Zoran Martić
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu lige Aba izgubili proti Budućnosti z 69:85 (10:22, 23:45, 53:64).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v črnogorsko prestolnico pripotovali brez Mirze Begića, Blaža Mesička in Scottieja Raynoldsa ter proti evroligašu doživeli četrti poraz v tej sezoni. Olimpija je doslej izgubila še proti Partizanu, Mega Bemaxu in Ciboni, premagala pa Mornar in Zadar.

Izbranci trenerja Zorana Martića v odsotnosti treh pomembnih košarkarjev niso bili kos veliko izkušenejšim tekmecem iz Podgorice. Uvodoma je bila to prava igra mačke z mišjo, Ljubljančani so si že po slabih devetih minutah igre pridelali zaostanek 14 točk (8:22). Nekaj več navdiha je bilo pri njih v prvi polovici druge tretjine, ko so se tekmecem približali na šest točk (23:29), v nadaljevanju pa ponovno zašli v težave in se na velik odmor podali z velikanskim zaostankom 22 točk (23:45).

Zmaji so svoj najlepši obraz prikazali v prvi polovici drugega polčasa. V 29. minuti so se približali na vsega pet točk (53:58), v zadnji četrtini pa so izbranci nekdanjega trenerja Olimpije Aleksandra Đžikića znova nekoliko odločneje pritisnili stopalko za plin in prišli do novega para točk.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Dražen Bubnić s 13 točkami, eno manj je prispeval Luka Šamanić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.