Šport > Košarka
111 ogledov

Oslabljeni zmaji igrali v valovih

Zoran Martić Budućnost VOLI
Košarkarji Petrola Olimpije so v 6. krogu lige Aba izgubili proti Budućnosti z 69:85 (10:22, 23:45, 53:64).

Ljubljančani so v črnogorsko prestolnico pripotovali brez Mirze Begića, Blaža Mesička in Scottieja Raynoldsa ter proti evroligašu doživeli četrti poraz v tej sezoni. Olimpija je doslej izgubila še proti Partizanu, Mega Bemaxu in Ciboni, premagala pa Mornar in Zadar.

Izbranci trenerja Zorana Martića v odsotnosti treh pomembnih košarkarjev niso bili kos veliko izkušenejšim tekmecem iz Podgorice. Uvodoma je bila to prava igra mačke z mišjo, Ljubljančani so si že po slabih devetih minutah igre pridelali zaostanek 14 točk (8:22). Nekaj več navdiha je bilo pri njih v prvi polovici druge tretjine, ko so se tekmecem približali na šest točk (23:29), v nadaljevanju pa ponovno zašli v težave in se na velik odmor podali z velikanskim zaostankom 22 točk (23:45).

Zmaji so svoj najlepši obraz prikazali v prvi polovici drugega polčasa. V 29. minuti so se približali na vsega pet točk (53:58), v zadnji četrtini pa so izbranci nekdanjega trenerja Olimpije Aleksandra Đžikića znova nekoliko odločneje pritisnili stopalko za plin in prišli do novega para točk.

V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Dražen Bubnić s 13 točkami, eno manj je prispeval Luka Šamanić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.