Ostalo jih je osem

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Znani so vsi četrtfinalisti Pokala Slovenije.
Oglej si celoten članek

Po Celju in Radomljah sta se v četrtfinale nogometnega pokala Pivovarne Union danes uvrstila še Bravo in Koper. Ljubljanska zasedba je v mestu vrtnic premagala Gorico (0:2), na današnji drugi tekmi v Kidričevem pa je bil Koper boljši od Aluminija (1:2).

Bravo je vse dvome o zmagi v novogoriškem športnem parku razrešil prvi polovici tekme, ko sta v 32. in 33. minuti zadela Hrvat Loren Maruzin in Sandi Ogrinec.

Na današnji drugi tekmi v Kidričevem je Aluminij povedel z golom Harisa Kadrića v osmi minuti, zmago trenutno vodilni ekipi v Prvi ligi Telekom Slovenije z Obale pa sta v nadaljevanju tekme prinesla Jamajčan Kaheem Parris in Matej Palčič z goloma v 30. in 39. minuti.

Brutalno iskreno Matjaž Kek: "Če kdo to misli, je to razmišljanje bolno!"

Celjska zasedba je že v sredo v gosteh premagala CB24 Tabor Sežano z 2:0, potem ko sta gola dosegla Ester Sokler v 44. in Tjaš Begić v 90. minuti. Kalcer Radomlje je v Domžalah na kolena položil Krko in slavil zmago z 2:1. Za gostitelje sta zadela Oliver Kregar v 21. in Marko Božić v 74. minuti, za goste iz Novega mesta pa je edini gol dosegel Hrvat Ivan Pranjić v 33. minuti.

V tej sezoni pokalno tekmovanje poteka po nekoliko prilagojenem formatu zaradi težav z novim koronavirusom. Večina medobčinskih tekmovanj namreč ni bila dokončana. Tako se bo v sezoni 2021/22 za lovoriko merilo 12 klubov, deset prvoligaških in najboljša klube iz 2. SNL v minuli sezoni. Osem jih igra v 1. krogu, v četrtfinalu pa se bodo štirim zmagovalcem prvega kroga pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, ki so se v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.

Pokal Slovenije, osmina finala:

Gorica - Bravo 0:2 (0:2)
Aluminij - Koper 1:2 (1:2)
Tabor Sežana - Celje 0:2 (0:1)
Kalcer Radomlje - Krka 2:1 (1:1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.