Ostapčukova ostala brez zlate kolajne

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da so beloruski atletinji Nadeždi Ostapčuk zaradi zlorabe prepovedanih poživil odvzeli zlato odličje, ki ga je na nedavnih olimpijskih igrah v Londonu osvojila v suvanju krogle.
Oglej si celoten članek

Poletne olimpijske igre v Londonu so se komajda končale, iz Londona pa že prihajajo slabe vesti, ki mečejo senco na celotne igre. Mednarodni olimpijski komite je beloruski atletinji Nadeždi Ostapčuk zaradi zlorabe prepovedanih poživil odvzel zlato odličje, ki ga je osvojila v suvanju krogle.

Belorusinja, bronasta iz Pekinga 2008, je kroglo sunila 21,36 metra. Vendar pa je bila njena finalna daljava razveljavljena, kajti na obeh testih je bila pozitivna na prepovedani steroid metenolone. Dan pred tekmovanjem je oddala pozitiven vzorec, sum pa se je nato potrdil še takoj po tekmi.

Zlato kolajno je z 20,70 metra osvojila prvakinja iz Pekinga, Novozelandka Valerie Adams, do srebra je prišla Rusinja Jevgenija Kolodko (20,48 m), bronasta pa je Kitajka Gong Lijiao.

Olimpijske igre, krogla, ženske:

ZLATO: Valerie Adams (NZl)
SREBRO: Jevgenija Kolodko (Rus)
BRON: Gong Lijiao (Kit)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.