Šport
9 ogledov

Ostapčukova ostala brez zlate kolajne

Ostapčuk olimpijske igre 2012 London EPA
Mednarodni olimpijski komite je sporočil, da so beloruski atletinji Nadeždi Ostapčuk zaradi zlorabe prepovedanih poživil odvzeli zlato odličje, ki ga je na nedavnih olimpijskih igrah v Londonu osvojila v suvanju krogle.

Poletne olimpijske igre v Londonu so se komajda končale, iz Londona pa že prihajajo slabe vesti, ki mečejo senco na celotne igre. Mednarodni olimpijski komite je beloruski atletinji Nadeždi Ostapčuk zaradi zlorabe prepovedanih poživil odvzel zlato odličje, ki ga je osvojila v suvanju krogle.

Belorusinja, bronasta iz Pekinga 2008, je kroglo sunila 21,36 metra. Vendar pa je bila njena finalna daljava razveljavljena, kajti na obeh testih je bila pozitivna na prepovedani steroid metenolone. Dan pred tekmovanjem je oddala pozitiven vzorec, sum pa se je nato potrdil še takoj po tekmi.

Zlato kolajno je z 20,70 metra osvojila prvakinja iz Pekinga, Novozelandka Valerie Adams, do srebra je prišla Rusinja Jevgenija Kolodko (20,48 m), bronasta pa je Kitajka Gong Lijiao.

Olimpijske igre, krogla, ženske:

ZLATO: Valerie Adams (NZl)
SREBRO: Jevgenija Kolodko (Rus)
BRON: Gong Lijiao (Kit)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.