Legendarni teniški as ozmerjal Đokovića: "Ti si kralj ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji prvi igralec sveta nima razumevanja do življenjskih odločitev Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Srbski tenisač Novak Đoković je s svojimi zadržki do cepljenja proti covidu-19, zaradi katerih je pripravljen zastaviti tudi status najboljšega igralca vseh časov, izzval bes slovitega teniškega asa Marcela Riosa.

Šestinštiridesetletni Čilenec, nekdanji prvi igralec sveta, je bil v nedavnem intervjuju za La Tercero zelo kritičen do Đokovićevega nasprotovanja cepljenju, tako s športnega kot z zdravstvenega vidika.

"To je neumnost! Zaradi cepiva se bo odpovedal bitki in ne bo postal najboljši igralec v zgodovini. Tudi jaz sem sprva razmišljal, da se morda ne bi cepil, vendar sem zaradi potovanj to moral storiti. Ne vem, kakšni so njegovi razlogi, a če se bo zaradi cepiva odpovedal možnosti, da postane največji tenisač vseh časov, potem je kralj neumnosti. Mislim, da se je cepivu najprej izogibal iz strahu, zdaj pa je postal preveč aroganten," je prepričan Čilenec.

Rios je bil vse od izbruha pandemije goreč zagovornik drakonskih ukrepov v povezavi z obvladovanjem bolezni in podpornik predloga o usmrčevanju kršiteljev karantenskih odločb.

Foto: Epa marcelo rios

Đoković: "Za mano je težko obdobje"

Đoković je trenutno v Monte Carlu, kjer bo zaigral šele na drugem turniju v letošnji seozni. Nazadnje so mu vrata zaradi necepljenosti zaprli v ZDA, kjer sta bil v preteklih tednih na sporedu dva turnirja serije v masters v Indian Wellsu oziroma Miamiju.

"Upam, da ne bom odigral samo šestih dvobojev v pol leta," je pred prvim nastopom v kneževini dejal srbski tenisač. "Zadnji trije, štirje meseci so bil zame zelo naporni tako mentalno kot čustveno. Toda tukaj sem. Kar je bilo, naj ostane v preteklosti. Ne verjamem, da mi bo to pustilo kakšne posebne posledice, daleč od tega. Raje bom poskusil to uporabiti kot dodatno motivacijo," je dodal.

Foto: Profimedia

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:34 12. April 2022.

    Kaj pravi za mano so teški časi. izležavat na jahti pa se kot najstnik obnašat, jaz pa vem da mam …

  • 14:56 11. April 2022.

    Slepec..

  • 12:39 11. April 2022.

    Če je tebi tako vseeno kaj ti vbrizgajo, potem si pač ti to, kar Noleta obtožuješ. Če tebi potovanja pomenijo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.