Šport
13157 ogledov

Legendarni teniški as ozmerjal Đokovića: "Ti si kralj ..."

Novak Đoković Profimedia
Nekdanji prvi igralec sveta nima razumevanja do življenjskih odločitev Novaka Đokovića.

Srbski tenisač Novak Đoković je s svojimi zadržki do cepljenja proti covidu-19, zaradi katerih je pripravljen zastaviti tudi status najboljšega igralca vseh časov, izzval bes slovitega teniškega asa Marcela Riosa.

Šestinštiridesetletni Čilenec, nekdanji prvi igralec sveta, je bil v nedavnem intervjuju za La Tercero zelo kritičen do Đokovićevega nasprotovanja cepljenju, tako s športnega kot z zdravstvenega vidika.

"To je neumnost! Zaradi cepiva se bo odpovedal bitki in ne bo postal najboljši igralec v zgodovini. Tudi jaz sem sprva razmišljal, da se morda ne bi cepil, vendar sem zaradi potovanj to moral storiti. Ne vem, kakšni so njegovi razlogi, a če se bo zaradi cepiva odpovedal možnosti, da postane največji tenisač vseh časov, potem je kralj neumnosti. Mislim, da se je cepivu najprej izogibal iz strahu, zdaj pa je postal preveč aroganten," je prepričan Čilenec.

Rios je bil vse od izbruha pandemije goreč zagovornik drakonskih ukrepov v povezavi z obvladovanjem bolezni in podpornik predloga o usmrčevanju kršiteljev karantenskih odločb.

marcelo rios | Avtor: Epa Epa

Đoković: "Za mano je težko obdobje"

Đoković je trenutno v Monte Carlu, kjer bo zaigral šele na drugem turniju v letošnji seozni. Nazadnje so mu vrata zaradi necepljenosti zaprli v ZDA, kjer sta bil v preteklih tednih na sporedu dva turnirja serije v masters v Indian Wellsu oziroma Miamiju.

"Upam, da ne bom odigral samo šestih dvobojev v pol leta," je pred prvim nastopom v kneževini dejal srbski tenisač. "Zadnji trije, štirje meseci so bil zame zelo naporni tako mentalno kot čustveno. Toda tukaj sem. Kar je bilo, naj ostane v preteklosti. Ne verjamem, da mi bo to pustilo kakšne posebne posledice, daleč od tega. Raje bom poskusil to uporabiti kot dodatno motivacijo," je dodal.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 7
  • sergej81 08:34 12.april 2022.

    Kaj pravi za mano so teški časi. izležavat na jahti pa se kot najstnik obnašat, jaz pa vem da mam prou k sem nevem koliko denarja vložil v delnice farmacevtske družbe ki izdeluje prav ta zdravil. Mam po naravi mal ...prikaži več poslabšan umski sistem pa se nisem smel cepit.

  • tomaz696 14:56 11.april 2022.

    Slepec..

  • Zdravapametnadopustu 12:39 11.april 2022.

    Če je tebi tako vseeno kaj ti vbrizgajo, potem si pač ti to, kar Noleta obtožuješ. Če tebi potovanja pomenijo več, kot lastno zdravje, je to tvoja legitimna odločitev in ne rabiš zaradi tega, ker se drugi s tabo ne ...prikaži več strinjajo, le te žaliti.