Otežena pot na svetovno prvenstvo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo uvrstila v drugi jakostni boben pri žrebu za kvalifikacije za svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po izpadu v prvem delu letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem močno otežila pot do svetovnega prvenstva prihodnje leto v Franciji.

Evropska rokometna zveza (EHF) jo je uvrstila v drugi jakostni boben, žreb parov pa se bo v dvorani Tauron v Krakovu v nedeljo pričel ob 13. uri.

Poleg Slovenije so v drugem jakostnem bobnu še Avstrija, Portugalska, BiH, Češka, Latvija, Nizozemska, Črna gora in Srbija, v prvem pa Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska.

V prvo jakostno skupino bo padla tudi četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega sklepnega turnirja stare celine, prve tri si bodo namreč zagotovile neposredno uvrstitev na mundial, tako kot gostiteljica Francija.

Igralo se bo junija

Slovenske barve na nedeljskem žrebu v Krakovu bosta zastopala generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Goran Cvijić in direktor moške reprezentance Uroš Mohorič.

Prve kvalifikacijske tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Franciji 2017 bodo med 10. in 12., povratne pa med 14. in 16. junijem letos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:09 29. Januar 2016.

    GREMO NAŠI :) http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/166182/rokometasi-foteljasi-iii

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.