Šport
28 ogledov

Otežena pot na svetovno prvenstvo

rokomet Anže Petkovšek
Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo uvrstila v drugi jakostni boben pri žrebu za kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po izpadu v prvem delu letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem močno otežila pot do svetovnega prvenstva prihodnje leto v Franciji.

Evropska rokometna zveza (EHF) jo je uvrstila v drugi jakostni boben, žreb parov pa se bo v dvorani Tauron v Krakovu v nedeljo pričel ob 13. uri.

Poleg Slovenije so v drugem jakostnem bobnu še Avstrija, Portugalska, BiH, Češka, Latvija, Nizozemska, Črna gora in Srbija, v prvem pa Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska.

V prvo jakostno skupino bo padla tudi četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega sklepnega turnirja stare celine, prve tri si bodo namreč zagotovile neposredno uvrstitev na mundial, tako kot gostiteljica Francija.

Igralo se bo junija

Slovenske barve na nedeljskem žrebu v Krakovu bosta zastopala generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije (RZS) Goran Cvijić in direktor moške reprezentance Uroš Mohorič.

Prve kvalifikacijske tekme za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Franciji 2017 bodo med 10. in 12., povratne pa med 14. in 16. junijem letos.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 16:09 29.januar 2016.

    GREMO NAŠI :) http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/166182/rokometasi-foteljasi-iii