Šport
72 ogledov

Vujović: Izgubili smo na sramoten način

(Slovenija - Švedska) Vujović EPA
Prvo resnejše tekmovanje slovenske moške rokometne reprezentance pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića bo hitro padlo v pozabo, Slovenija je evropsko prvenstvo na Poljskem končala na 14. mestu, kar je njena najslabša uvrstitev na dosedanjih turnirjih stare celine.

Slovenski selektor Veselin Vujović po slovesu od sklepnega turnirja ni skrival razočaranja, še posebej ga je prizadela predstava njegovih fantov na usodni zadnji tekmi proti Nemčiji.

"Prav neverjetna je bila podoba mojih fantov na tekmi z Nemčijo. Primanjkovalo je vsega, od trdnosti v obrambi, pretoka žoge, tehničnih napak je bilo preveč, da ne govorim o tem, da so odpovedali najbolj izkušeni igralci. Ob vseh kadrovskih težav smo na odločilni tekmi praktično ostali brez Bombača, ki je zbolel za angino. Ker nimamo pravice do zamenjave, smo ga uvrstili v ekipo, a je bil daleč od tekme s Španijo. Bili smo brez meta z razdalje, brez konkretnih rešitev. Če vse skupaj seštejemo, potem smo glede na igro izvlekli dober izid, v enem trenutku sem celo pomislil, da nam grozi katastrofa," je dejal Vujović, ki je po "poljski zaušnici" že napovedal določene spremembe.

"Moramo zamenjati način naše igre. Že v preteklosti sem veliko govoril o tem, da slovenska igra preveč sloni na igri srednjih igralcev, kar je turnir na Poljskem le potrdil. V preteklosti so naši srednji igralci delali vse, kar jim je padlo na pamet, drugi zunanji položaji pa so bili zapostavljeni. Če pa se zgodi, da tudi oni nimajo svojega dne, potem je tekma izgubljena, še preden se je sploh začela. Časa za spremembe ni veliko, že aprila so pred nami dodatne kvalifikacije za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Upam, da se bo vrnil Jure Dolenec, da bo Klemen Cehte bolje pripravljen, kar velja tudi za nekatere igralce z evropskega prvenstva na Poljskem. Podrobna analiza bo pokazala, kje smo delali napake v Vroclavu, čeravno ni bilo nobenega znaka, da bomo odločilno tekmo z Nemčijo odigrali na način, kot smo jo," je v zvezi s tem dejal 55-letni Črnogorec.

Razočarani Vujović je po porazu z Nemčijo težko našel luč na koncu terena. "O pozitivnih zadevah na tem prvenstvu je zelo težko govoriti v trenutku, ko sem zelo razočaran. V tem trenutku ne vidim nobenega segmenta v naši igri, ki bi me zadovoljil. Izgubiti tekmo ni težava, bolj boli to, da smo proti Nemčiji izgubili na sramoten način. Na zadnji tekmi ni bilo prave volje, želje in znanja, da vsaj skušamo zmagati. Po tekmi niti nisem drezal v igralce, saj sem znan po tem, da v teh trenutkih znam povedati tudi kaj preveč. V hotelu se bomo usedli skupaj in se odkrito pogovorili. Vsebina pogovora bo ostala znotraj ekipe, javnost pa bo izide teh pogovorov videla na mojem naslednjem reprezentančnem seznamu," je na koncu dejal Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.