Šport
18 ogledov

Slovenija igrala le prvih deset minut

Veselin Vujović Slovenija Španija rokomet
1/12
EPA
Slovenski rokometaši bi morali za preboj v drugi del evropskega prvenstva premagati Nemčijo. Bili so daleč od uspeha, Nemci so tekmo dobili s 25:21. Slovenija je že zaključila z nastopi na Poljskem.

Slovenija bi v primeru zmage nad Nemčijo in Španije nad Švedsko v drugi del celo prenesla tri točke, a je bila večino tekme zelo daleč od takšnega scenarija. Obračun zadnjega kroga v skupini C je bil sicer ponovitev finala izpred 12 let, ko je slovenska reprezentanca na domačih tleh zabeležila enega največjih uspehov ekipnega športa in osvojila srebrno kolajno, potem ko je v finalu morala priznati premoč Nemčiji.

Nemški reprezentanti so tokrat povedli z 2:1, a je zelo solidno v vratih tekmo začel Gorazd Škof, po dveh uspešno izvedenih sedemmetrovkah Dragana Gajića in zadetku Sebastiana Skubeta pa je Slovenija ob koncu desete minute vodila s 5:2. Izbranci Veselina Vujovića so imeli nato tudi napad za višjo prednost, a se je v nemških vratih nekajkrat izkazal tudi Andreas Wolff, Nemcem pa je v 16. minuti najprej uspelo izenačiti na 5:5, nato pa so tudi povedli. Sledila je slovenska minuta odmora.

Tudi ta ni veliko pomagala, na začetku 20. minute so slovenski tekmeci povedli z 8:6. Vid Kavtičnik in Uroš Zorman sta poskrbela za izenačenje na osem, Gašper Marguč pa je ob igralcu manj zadel iz sedemmetrovke za 9:9. A po dveh izgubljenih žogah Zormana in prekršku Skubeta v napadu, so Nemci povedli z 12:9, nato pa so slovenski rokometaši izgubili še žogo ob igralcu več. Sledila je uspešna obramba, v zadnji sekundi prvega polčasa pa je Matej Gaber zadel za 10:12.

V 34. minuti so Nemci prvič povedli s štirimi zadetki razlike (14:10). Slovenci bi se ob odličnih obrambah Škofa pravzaprav morali približati, a so storili preveč tehničnih napak, Blaž Blagotinšek pa je v 40. minuti s šestih metrov zadel vratnico pri rezultatu 12:15. Razlika treh do štirih zadetkov je na semaforju ostajala tudi v naslednjih minutah, v 49. minuti pa je prvič znašala pet golov.

Tudi z igralcem več so bili Slovenci brez ideje v napadu, žoga je le krožila, pravega strela na Wolffova vrata pa ni bilo. Vujović je pri rezultatu 16:21 še enrat poizkusil z minuto odmora. "Če ne verjamete, je konec. Odigrajte vsaj osem minut brez straha in ne v krču. Premagujejo nas rutinsko. Bodite agresivni, tvegajte," je med drugim dejal, pred svojim golom pa so Slovenci poizkusili tudi z obrambo 4-2.

A nič ni pomagalo, v 54. minuti je Slovenija izgubljala s 17:22, hkrati pa je imela še igralca manj. Po novi izgubljeni žogi v napadu si je prislužila še eno izključitev in izgubljena je bila še zadnja možnost za preobrat.

V slovenski reprezentanci je bil v napadu učinkovit le Kavtičnik s šestimi goli, pohvale pa si za predstavo v golu zasluži še Škof. Slovenija je na Poljskem zasedla 14. mesto in dosegla svojo najslabšo uvrstitev na svojih dosedanjih desetih evropskih prvenstvih.

EP, skupina C, 3. kolo:

Slovenija : Nemčija  21:25 (10:12)

Komentarjev 2
  • blueone 19:49 20.januar 2016.

    Spet ista pesem, ko je treba stisnt, pa ne gre

  • umetnik123 18:00 20.januar 2016.

    foteljaš Zorman, ne vem, kaj delaš zraven na EP !!!,