Šport
86 ogledov

"Moji varovanci so odpovedali"

rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović EPA
Razočaranje po izpadu z evropskega prvenstva je bilo v slovenskem taboru zelo veliko.

"Igrali smo slabo, brez pravega naboja. Že v uvodnem delu tekme smo izgubili nadzor nad Nemci in vseskozi zaostajali, odpovedali so tudi moji varovanci," je po tekmi dejal selektor Slovenije Veselin Vujović. Ta je med minutami odmora večkrat povzdignil glas in zahteval drugače pristop, več borbe in želje.

"Na začetku smo navzlic določenim vrzelim imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa so Nemci kaznovali vsako našo napako. Izgubili smo niti naše igre, do konca nismo uspeli dohiteti tekmecev. Odhajamo domov razočarani, a moramo iti naprej," pa je menil rekoreder po nastopih in številu doseženih zadetkov v reprezentanci Luka Žvižej.

Med redkimi, ki ob porazu proti Nemčiji z 21:25 niso razočarali, je bil s šestimi zadetki Vid Kavtičnik: "Obramba je bila na zadovoljivi ravni, na tekmi z Nemci enostavno nismo našli ustreznih rešitev v napadu. Dosegli smo 21 golov, kar je premalo za zmago nad nemško ekipo. Čez celoten turnir so nas pestile težave v napadu, na nobeni tekmi nismo zabili več kot 25 golov. Delati bo potrebno naprej, našo obrambo smo dvignili na določeno raven, v prihodnosti moramo še napad."

Povsem drugačno razpoloženje je bilo seveda v nemškem taboru. "Vesel sem današnje zmage nad Slovenijo in napredovanja v drugi del. Odločila je naša dobra obramba, ta je bila vseskozi na visoki ravni in je nagnila tehtnico na našo stran, prav tako medsebojno zaupanje, ki ga je v moji ekipi na pretek," je povedal Dagur Sigurdsson, selektor Nemčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.