Šport
74 ogledov

Vujović dan kasneje omilil retoriko

Veselin Vujović EPA
Dan po bolečem porazu slovenskih rokometašev z Nemci in hitrem slovesu od evropskega prvenstva na Poljskem ni prinesel nič novega, tudi namigov o morebitnih spremembah znotraj reprezentance ne.

Selektor Veselin Vujović je tudi nekoliko omilil svoje sredine izjave po dvoboju z Nemci in ponovil, da potrebuje čas za podrobno analizo.

Vroclavski hotel Mercure je bil v minulem tednu bivališče slovenskih rokometašev v Šleziji, v današnjih dopoldanskih urah pa tudi prizorišče zadnje novinarske konference pred vrnitvijo v domovino. Ta bo za slovenske rokometaše kar zahtevno, zavoljo težav z letalskimi rezervacijami, ki bi se sprostile šele v petek, se je vodstvo odločilo, da se reprezentanca danes vrne kar z avtobusom.

Vujović in kapetan Uroš Zorman tudi po "prespani noči" nista povedala nič otipljivega po hitrem izpadu iz skupinskega dela v Vroclavu, kjer so slovenski rokometaši na treh tekmah osvojili le točko proti Špancem ter izgubili s Švedi in Nemci.

"Dejstvo je, da smo vsi razočarani in žalostni. Pred evropskim prvenstvom smo vedeli, da igramo v zahtevni skupini, a v Vroclav smo prišli z določenimi cilji, ki pa jih nismo izpolnili. V teh trenutkih gredo besede težko iz ust, verjemite pa mi, da je najtežje samim igralcem. Močno upam, da bo v bodoče boljše," je dejal Zorman.

Pogovori še sledijo 

Po dvoboju z Nemčijo je slovenske rokometaše v garderobi obiskal tudi predsednik Rokometne zveze Slovenije in prvi mož Gorenja Franjo Bobinac, z Vujovićem pa ni opravil posamičnega pogovora, kar je potrdil tudi Črnogorec na slovenski klopi.

"Predsednik zveze je takoj po tekmi v maniri velikega gospoda obiskal igralce, jim čestital za borbeno predstavo in jim dejal, da naj navkljub porazu dvignejo glave. V bližnji prihodnosti oziroma takoj po končanem evropskem prvenstvu se bom sestal s predsednikom in drugimi vodilnimi osebami na rokometni zvezi ter bomo naredili podrobno nadaljnjo strategijo za dobrobit slovenske reprezentance, pri tem pa bomo predvsem morali biti zelo realni," je v zvezi s tem dejal Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.