Otočani po štirih letih strli Pittsburgh

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Igralci New York Islanders so v severnoameriški hokejski ligi NHL prvič po štirih letih v gosteh premagali Pittsburgh, ki si je – skupaj z ekipama New York Rangers in Philadelphia – že zagotovil nastop v končnici.
Oglej si celoten članek

V zahodni konferenci so se med osem uvrstili St. Louis, Detroit in Vancouver. St. Louis je na domačem igrišču s 3:0 premagal Nashville, vratar Brian Elliott pa je tretjič v nizu pustil svojo mrežo nedotaknjeno. New York Rangers so v gosteh ugnali Minnesoto, odločilni gol pa je v zadnji tretjini dosegel Ruslan Fedotenko.

Branilci Stanleyjevega pokala iz Bostona so na domačem igrišču ukanili Tampo Bay s 5:2, Buffalo je slavil v Washingtonu s 5:1, Carolina pa v Torontu s 3:0. Dve tekmi sta epilog dobili po izvajanju kazenskih strelov: New Jersey je na domačem igrišču premagal Chicago, Florida pa je slavila v Montrealu.

Slovenska hokejista sta bila tokrat prosta, v noči na četrtek pa Anžeta Kopitarja z Los Angelesom v Calgaryju čaka pomemben dvoboj v boju za končnico, Jan Muršak, ki se je z Detroitom že prebil med najboljših osem, pa bo s soigralci gostoval pri Columbusu.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : New York Islanders 3:5
Toronto Maple Leafs : Carolina Hurricanes 0:3
Washington Capitals : Buffalo Sabres 1:5
Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 5:2
New Jersey Devils : Chicago Blackhawks 2:1*
Montreal Canadiens : Florida Panthers 2:3*
St. Louis Blues : Nashville Predators 3:0
Minnesota Wild : New York Rangers 2:3

*kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.