Šport
23 ogledov

Otočani po štirih letih strli Pittsburgh

Islanders so v mrežo Red Wings spravili kar šest ploščkov. (Foto: Reuters) Reuters
Igralci New York Islanders so v severnoameriški hokejski ligi NHL prvič po štirih letih v gosteh premagali Pittsburgh, ki si je – skupaj z ekipama New York Rangers in Philadelphia – že zagotovil nastop v končnici.

V zahodni konferenci so se med osem uvrstili St. Louis, Detroit in Vancouver. St. Louis je na domačem igrišču s 3:0 premagal Nashville, vratar Brian Elliott pa je tretjič v nizu pustil svojo mrežo nedotaknjeno. New York Rangers so v gosteh ugnali Minnesoto, odločilni gol pa je v zadnji tretjini dosegel Ruslan Fedotenko.

Branilci Stanleyjevega pokala iz Bostona so na domačem igrišču ukanili Tampo Bay s 5:2, Buffalo je slavil v Washingtonu s 5:1, Carolina pa v Torontu s 3:0. Dve tekmi sta epilog dobili po izvajanju kazenskih strelov: New Jersey je na domačem igrišču premagal Chicago, Florida pa je slavila v Montrealu.

Slovenska hokejista sta bila tokrat prosta, v noči na četrtek pa Anžeta Kopitarja z Los Angelesom v Calgaryju čaka pomemben dvoboj v boju za končnico, Jan Muršak, ki se je z Detroitom že prebil med najboljših osem, pa bo s soigralci gostoval pri Columbusu.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : New York Islanders 3:5
Toronto Maple Leafs : Carolina Hurricanes 0:3
Washington Capitals : Buffalo Sabres 1:5
Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 5:2
New Jersey Devils : Chicago Blackhawks 2:1*
Montreal Canadiens : Florida Panthers 2:3*
St. Louis Blues : Nashville Predators 3:0
Minnesota Wild : New York Rangers 2:3

*kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.