Šport
14 ogledov

Podaja Kopitarja ob zmagi Kraljev

Kopitar Greene Condra Los Angeles Kings Ottawa Senators NHL Reuters
V hokejski ligi NHL je slovenski hokejist Anže Kopitar z Los Angeles Kings gostil Columbus Blue Jackets in zmagal s 3:2. Hrušičan, ki je na ledu preživel dobrih 20 minut, je bil podajalec ob golu, ki je zmagovalca odločil le sekundo pred koncem rednega igralnega časa.

Za LA Kings so zadeli Justin Williams, Dustin Penner in Drew Doughty, pri Columbusu pa sta se med strelce vpisala Derek Dorsett in Colton Gillies. Pri domačih je Jonathan Quick zbral 22 obramb, Curtis Sanford pa je na drugi strani ustavil 33 strelov.

"Nisem zadel veliko odločilnih zadetkov, tako da je to zame dober občutek," so bile prve besede Doughtyja, ki je zadel sekundo pred koncem tekme. "Težko se je vrniti po daljšem premoru in zmagati. V prvi tretjini smo vse naredili dobro, v drugi in tretji pa smo bili nekoliko počasni. Toda dosegli smo prvo zmago in to je za nas nov zagon," je še dodal mož odločitve v Staples Centru. "Los Angeles je ena od ekip, proti kateri nikoli ne veš, kaj te čaka. Na vsaki tekmi so v igri in vsaka igra je zelo težka. Videti je, kot da trenirajo za igranje v končnici," pa je o ekipi iz Los Angelesa povedal Sanford. Kralji so prišli še do osme medsebojne zmage na zadnjih desetih tekmah, Columbus pa po novem porazu ostaja prikovan na dno lestvice lige NHL.

Toronto Maple Leafs je z 1:0 premagal Pittsburgh Penguins, domači čuvaj mreže James Reimer je zbral 25 obramb, mož odločitve pa je bil Clarke MacArthur. V Buffalu je odločitev o končnem zmagovalcu padla po kazenskih strelih, ko je za New York Rangers zadel Ryan Callahan. Henrik Lundqvist, vratar New Yorka, je ubranil 34 poskusov nasprotne ekipe in s tem dosegel 41. "shutout" v karieri, kar ga je na večni klubski lestvici popeljalo na drugo mesto, pred njim je le še Dave Kerr.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 3:2
(Anže Kopitar podaja za LA Kings)

Buffalo Sabres : New York Rangers 0:1*
Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 1:0
Florida Panthers : Washington Capitals 4:2
Anaheim Ducks : Dallas Stars 2:6

*kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.