Šport
15 ogledov

Kralji brez krone: gol Anžeta, poraz Kings

Anže Kopitar Reuters
Anže Kopitar je odprl strelski večer na tekmi med Los Angeles Kings in Colorado Avalanche s svojim 15. golom sezone, a je njegovo kalifornijsko moštvo na rojstni dan vratarja Jonathana Quicka izgubilo drugo zaporedno tekmo v ligi NHL (1:3).

Peter Mueller je v drugi tretjini začel preobrat Colorada Avalanche, Cody McLeod je zadel po protinapadu, Jean-Sebastien Giguere pa je ubranil 25 strelov za končno zmago nad Los Angeles Kings v Staples Centru. Malo veselja torej za vratarja Kings Jonathana Quicka, ki je na 26. rojstni dan sicer ubranil 28 strelov gostov, a ostal brez zmage. Spet je zatajil napad Los Angelesa, o čemer priča tudi naslednja številka - pri 20 od 21 porazih v letošnji sezoni, ko je bil v golu vratar Quick, je LA zabil manj kot tri gole (skupaj s podaljškom ali kazenskimi streli!).

Poraz Kings po rednem delu je bil sicer šele drugi, odkar je Darryl Sutter kot trener zamenjal Terryja Murrayja. Kalifornijci so udarili prvi, ko je Anže Kopitar sredi druge tretjine v mrežo vratarja Giguerja pospravil odbitek po strelu Dustina Browna. 15. gol Gorenjca je imel tudi psihološko vrednost, saj je ravno proti Coloradu v lanski sezoni utrpel hudo poškodbo gležnja, zaradi katere je moral močno skrajšati sezono, v kateri je pred All-Star premorom, ki sledi, zabil še gol več kot letos. Njegov nerazpoloženi napad (povprečje 13 strelov na tekmo) je imel spet svoje trenutke, saj so Kings med prvo in drugo tretjino v 21-minutni seriji na gol ustrelili vsega enkrat.

Detroit, za katerega je v januarju dvakrat zaigral tudi Mariborčan Jan Muršak in dosegel eno podajo, je doma premagal Columbus, vpisal 32. zmago in s 65 točkami prevzel vodstvo v ligi. Zmago je gostiteljem v izvajanju kazenskih strelov zagotovil Valtteri Filppula. Pred tem sta za domače zadela Nicklas Kronwall in Niklas Lidström.

Velike zasluge za 16. zaporedno domačo zmago so navijači pripisali tudi domačemu vratarju Jimmyju Howardu, ki je ubranil vse poskuse tekmecev s kazenskih strelov. "To je najlepši del tekme za njih. Ob vsaki uspešni obrambi lahko spremljam njihove reakcije in kako uživajo," je sklepni del tekme opisal vratar.

Do vodstva v ligi NHL pa je Detroitu pomagal tudi Nashville, ki je s 5:2 premagal doslej vodilni Chicago. Za točko za Detroitom zaostaja tudi St. Louis, ki je s 4:2 odpravil Buffalo in vodilna ekipa vzhoda New York Rangers, ki so v podaljšku s 3:2 zmagali na gostovanju v Bostonu. V podaljšku je odločilen gol dosegel Martin Gaborik, ki je bil učinkovit tudi že v rednem delu tekme.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Kopitar (26); McLeod (34), Mueller (39), Landeskog (59)

Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 3:2**
Muršaka (Detroit) ni bilo v ekipi.

Boston Bruins : New York Rangers 2:3*
New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 1:4
Vancouver Canucks : San Jose 4:3
Anaheim Ducks : Ottawa Senators 2:1
Winnipeg Jets : Florida Panthers 3:4**
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 1:3
New York Islanders : Carolina Hurricanes 2:1
St. Louis Blues : Buffalo Sabres 4:2
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 5:2
Phoenix Coyotes : Tampa Bay Lightning 3:4
Minnesota Wild : Dallas Stars 5:2
Edmonton Oilers : Calgary Flames 2:6
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.