Otvoritvena tekma brez zmagovalca

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Najbolj kontroverzna žoga v zgodovini prvenstev. Brez dvoma gre ta nagrada v rok Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Otvoritvena tekma nogometnega svetovnega prvenstva v JAR se je končala brez zmagovalca. Južnoafričani in Mehičani so se razšli z 1:1. Vratnica v 90. minuti odnesla zmago domačinov.
Oglej si celoten članek

V fotogaleriji si oglejte utrinke tekme JAR : Mehika.

Prvi polčas so bolj kot nogometaši zaznamovali domači navijači, ki so nam v spomin znova priklicali lanskoletni pokal konfederacij in (pre)glasne vuvuzele. Tako Južnoafričani kot Mehičani si niso priigrali kakšnih lepših priložnosti za zadetek, res pa je, da so Mehičani sicer v 38. minuti zadeli (Vela), a je zadetek padel iz prepovedanega položaja.

Drugi polčas so bolje odprli domačini, ki so preko zelo razpoloženega Siphiwe Tshabalale v 55. minuti prešli v vodstvo. Tshabalala je z močnim diagonalnim strelom pometel pajčevino v zgornjem levem kotu vratarja Oscarja Pereza. Zadetek je Mehičane nekoliko šokiral, a po 25 minutah igre so uspeli znižati. Izenačenje je pristreljal Rafa Marquez.

V 90. minuti je Mphela imel priložnost za zmago domačih, a je iz hitrega protinapada zadel "le" vratnico.

 

Otvoritvena tekma SP v nogometu, skupina A

JAR : Mehika 1:1
Tshabalala (55): Marquez (79)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.