Šport
14 ogledov

Otvoritvena tekma brez zmagovalca

1/15
Žurnal24 main
Otvoritvena tekma nogometnega svetovnega prvenstva v JAR se je končala brez zmagovalca. Južnoafričani in Mehičani so se razšli z 1:1. Vratnica v 90. minuti odnesla zmago domačinov.

V fotogaleriji si oglejte utrinke tekme JAR : Mehika.

Prvi polčas so bolj kot nogometaši zaznamovali domači navijači, ki so nam v spomin znova priklicali lanskoletni pokal konfederacij in (pre)glasne vuvuzele. Tako Južnoafričani kot Mehičani si niso priigrali kakšnih lepših priložnosti za zadetek, res pa je, da so Mehičani sicer v 38. minuti zadeli (Vela), a je zadetek padel iz prepovedanega položaja.

Drugi polčas so bolje odprli domačini, ki so preko zelo razpoloženega Siphiwe Tshabalale v 55. minuti prešli v vodstvo. Tshabalala je z močnim diagonalnim strelom pometel pajčevino v zgornjem levem kotu vratarja Oscarja Pereza. Zadetek je Mehičane nekoliko šokiral, a po 25 minutah igre so uspeli znižati. Izenačenje je pristreljal Rafa Marquez.

V 90. minuti je Mphela imel priložnost za zmago domačih, a je iz hitrega protinapada zadel "le" vratnico.

 

Otvoritvena tekma SP v nogometu, skupina A

JAR : Mehika 1:1
Tshabalala (55): Marquez (79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.