Ovečkin poskrbel za novo poglavje v rivalstvu

Foto: Profimedia Aleksander Ovečkin
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bila ponoči na sporedu dva obračuna.
Oglej si celoten članek

Washington Capitals so na gostovanju v Ohiu s 6:3 ugnali Columbus Blue Jackets in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebili v drugi krog končnice. Aleksander Ovečkin in soigralci si sicer izgubili prvi dve tekmi, nato pa nanizali štiri zmage. Toronto Maple Leafs pa so s 3:1 ugnali Boston Bruins in izsilili sedmi tekmo, ki bo v sredo v Bostonu.

Na tekmi v Columbusu je še enkrat več izstopal Ovečkin, ki je v polno zadel v 37. in 39. minuti za 2:1 in 3:1. Gostje so se še približali na 3:2, a nato sta Devante Smith-Pelly in Chandler Stephenson v 44. in 46. minuti v razmaku vsega dobre minute in pol poskrbela za vodstvo s 5:2 in praktično odločila zmagovalca. Nick Foligno je v 47. minuti z golom za 5:3 vrnil kanček upanja ekipi iz Columbusa, a je izid v resnici le kozmetično popravil.

V drugem krogu končnice se bo Washington pomeril z branilci naslova Pittsburgh Penguins. Gre za eno največjih rivalstev v zadnjih letih, Ovečkin se bo namreč znova meril s Sidneyjem Crosbyjem.

Boston je v Torontu z golom Johna DeBruska po dobri minuti celo povedel, William Nylander v 22., Marner Mitchell v 44. in Tomaš Plekanec v 59. minuti pa so poskrbeli, da bodo Kanadčani priložnost za napredovanje dobili še na eni tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.