Šport
96 ogledov

Ovečkin poskrbel za novo poglavje v rivalstvu

Aleksander Ovečkin
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bila ponoči na sporedu dva obračuna.

Washington Capitals so na gostovanju v Ohiu s 6:3 ugnali Columbus Blue Jackets in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah prebili v drugi krog končnice. Aleksander Ovečkin in soigralci si sicer izgubili prvi dve tekmi, nato pa nanizali štiri zmage. Toronto Maple Leafs pa so s 3:1 ugnali Boston Bruins in izsilili sedmi tekmo, ki bo v sredo v Bostonu.

Na tekmi v Columbusu je še enkrat več izstopal Ovečkin, ki je v polno zadel v 37. in 39. minuti za 2:1 in 3:1. Gostje so se še približali na 3:2, a nato sta Devante Smith-Pelly in Chandler Stephenson v 44. in 46. minuti v razmaku vsega dobre minute in pol poskrbela za vodstvo s 5:2 in praktično odločila zmagovalca. Nick Foligno je v 47. minuti z golom za 5:3 vrnil kanček upanja ekipi iz Columbusa, a je izid v resnici le kozmetično popravil.

V drugem krogu končnice se bo Washington pomeril z branilci naslova Pittsburgh Penguins. Gre za eno največjih rivalstev v zadnjih letih, Ovečkin se bo namreč znova meril s Sidneyjem Crosbyjem.

Boston je v Torontu z golom Johna DeBruska po dobri minuti celo povedel, William Nylander v 22., Marner Mitchell v 44. in Tomaš Plekanec v 59. minuti pa so poskrbeli, da bodo Kanadčani priložnost za napredovanje dobili še na eni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.