Ovečkinov Washington ujel Kopijev LA

Foto: Žurnal24 Aleksander Ovečkin tudi tokrat ni imel milosti za nasprotnike. (Foto: Reuters)
Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so na vrhu lige NHL dobili družbo. Po zmagi nad Bostonom s 5:3 so se s tekmo več izenačili Washington Capitals, kjer blesti Aleksej Ovečkin.
Oglej si celoten članek

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali osem tekem. Pomembno zmago je dosegel Washington, ki je s 5:3 ugnal Boston in dosegel deveto zmago, prevzel vodstvo na vzhodu ter se na vrhu lige, resda s tekmo več, izenačil s Kopitarjevim Los Angelesom. Los Angeles že danes ponoči v domači dvorani čaka tekma z Nashvillom.

Zmaga Washingtona je bila težja od pričakovanj. V drugem delu je pri vodstvu s 3:0 kazalo na gladko novo zmago, a so gostje v zadnjem delu v vsega sedmih minutah izenačili in prisilili domačega trenerja v menjavo vratarja. Odločilni gol za domače je šest minut in pol pred koncem dosegel John Carlson, Rus Aleksej Ovečkin pa je zmago potrdil v končnici, ko je zadel prazen gostujoči gol, ko je Boston skušal izenačiti s šestim igralcem v polju.

Le točko za Los Angelesom in Washingtonom zaostaja Montreal, ki se je veselil tesne zmage s 3:2 v Bostonu. V odsotnosti najboljšega strelca Tomaša Plekaneca, ki je kazal simptome gripe, se je z dvema goloma izkazal Benoit Pouliot.

Na zahodu ima 17 točk Detroit, ki je s 3:1 slavil v Edmontonu in dosegel tretjo zmago zapored. Tekmo je v drugem delu odločil Valtteri Fippula z golom za 2:1. Izid se vse do končnice ni spremenil, ko pa so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, je prazen gol zadel še Dan Cleary.

V New Jerseyju je v mestnem derbiju gostovala ekipa New York Rangers. Gostje so zmagali s 3:0, glavni junak tekme pa je bil nepremagani gostujoči vratar Henrik Lundqvist s 33 obrambami. Dvakrat je zadel Brandon Dubinsky, ki je v novi sezoni dosegel že 10 golov, gostje pa se niso mogli izogniti šestemu letošnjemu porazu na domačem ledu.

Liga NHL:

New Jersey Devils : N.Y. Rangers 0:3
Washington Capitals : Boston Bruins 5:3
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 2:3
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 7:4
Minnesota Wild : Calgary Flames 2:1
Dallas Stars
: Phoenix Coyotes 6:3
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 1:3
Anaheim Ducks
: Pittsburgh Penguins 3:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.