Šport
9 ogledov

Ovečkinov Washington ujel Kopijev LA

Aleksander Ovečkin tudi tokrat ni imel milosti za nasprotnike. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so na vrhu lige NHL dobili družbo. Po zmagi nad Bostonom s 5:3 so se s tekmo več izenačili Washington Capitals, kjer blesti Aleksej Ovečkin.

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so ponoči odigrali osem tekem. Pomembno zmago je dosegel Washington, ki je s 5:3 ugnal Boston in dosegel deveto zmago, prevzel vodstvo na vzhodu ter se na vrhu lige, resda s tekmo več, izenačil s Kopitarjevim Los Angelesom. Los Angeles že danes ponoči v domači dvorani čaka tekma z Nashvillom.

Zmaga Washingtona je bila težja od pričakovanj. V drugem delu je pri vodstvu s 3:0 kazalo na gladko novo zmago, a so gostje v zadnjem delu v vsega sedmih minutah izenačili in prisilili domačega trenerja v menjavo vratarja. Odločilni gol za domače je šest minut in pol pred koncem dosegel John Carlson, Rus Aleksej Ovečkin pa je zmago potrdil v končnici, ko je zadel prazen gostujoči gol, ko je Boston skušal izenačiti s šestim igralcem v polju.

Le točko za Los Angelesom in Washingtonom zaostaja Montreal, ki se je veselil tesne zmage s 3:2 v Bostonu. V odsotnosti najboljšega strelca Tomaša Plekaneca, ki je kazal simptome gripe, se je z dvema goloma izkazal Benoit Pouliot.

Na zahodu ima 17 točk Detroit, ki je s 3:1 slavil v Edmontonu in dosegel tretjo zmago zapored. Tekmo je v drugem delu odločil Valtteri Fippula z golom za 2:1. Izid se vse do končnice ni spremenil, ko pa so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, je prazen gol zadel še Dan Cleary.

V New Jerseyju je v mestnem derbiju gostovala ekipa New York Rangers. Gostje so zmagali s 3:0, glavni junak tekme pa je bil nepremagani gostujoči vratar Henrik Lundqvist s 33 obrambami. Dvakrat je zadel Brandon Dubinsky, ki je v novi sezoni dosegel že 10 golov, gostje pa se niso mogli izogniti šestemu letošnjemu porazu na domačem ledu.

Liga NHL:

New Jersey Devils : N.Y. Rangers 0:3
Washington Capitals : Boston Bruins 5:3
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 2:3
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 7:4
Minnesota Wild : Calgary Flames 2:1
Dallas Stars
: Phoenix Coyotes 6:3
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings 1:3
Anaheim Ducks
: Pittsburgh Penguins 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.