Özil boljši od Man Utd in Chelseaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški reprezentant Mesut Özil je v letošnji sezoni angleške Premier League pripravil več priložnosti za zadetek kot vsi nogometaši Chelseaja oziroma Manchester Uniteda skupaj.
Oglej si celoten članek

Pogled na statistiko najboljših podajalcev letošnje sezone angleškega prvenstva priča o izjemnem doprinosu napadalnega vezista Arsenala Mesuta Özila.

Nemški reprezentant je na poti do zmage nad Manchester Cityjem (2:1), s katero so se topničarji utrdili na drugem mestu ligaške lestvice, dosegel 14. in 15. asistenco, ki sta ju v zmagovita zadetka pretvorila Theo Walcott in Olivier Giroud.

Özil je nedvomno eden najboljših igralcev jesenskega dela Premier League in eden glavnih razlogov, da se Arsenal nahaja v dobrem položaju za prvi ligaški naslov po letu 2004. Nemec je imel pred tekmo z Manchester Cityjem na svojem računu 13 podaj, eno več od nogometašev Manchester Uniteda in dve več od aktualnega prvaka iz Londona.



Samo pet igralcev v zgodovini je v eni sezoni Premier League doseglo več kot 15 podaj, med njimi tudi legendarni napadalec Arsenala in rekorder Thierry Henry (20). Če se bo Özil uspel izogniti poškodbam, bo v nadaljevanju prvenstva zagotovo krepko izboljšal rekordni dosežek nekdanjega francoskega superzvezdnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.