Šport > Nogomet
33 ogledov

Özil boljši od Man Utd in Chelseaja

mesut ozil EPA
Nemški reprezentant Mesut Özil je v letošnji sezoni angleške Premier League pripravil več priložnosti za zadetek kot vsi nogometaši Chelseaja oziroma Manchester Uniteda skupaj.

Pogled na statistiko najboljših podajalcev letošnje sezone angleškega prvenstva priča o izjemnem doprinosu napadalnega vezista Arsenala Mesuta Özila.

Nemški reprezentant je na poti do zmage nad Manchester Cityjem (2:1), s katero so se topničarji utrdili na drugem mestu ligaške lestvice, dosegel 14. in 15. asistenco, ki sta ju v zmagovita zadetka pretvorila Theo Walcott in Olivier Giroud.

Özil je nedvomno eden najboljših igralcev jesenskega dela Premier League in eden glavnih razlogov, da se Arsenal nahaja v dobrem položaju za prvi ligaški naslov po letu 2004. Nemec je imel pred tekmo z Manchester Cityjem na svojem računu 13 podaj, eno več od nogometašev Manchester Uniteda in dve več od aktualnega prvaka iz Londona.



Samo pet igralcev v zgodovini je v eni sezoni Premier League doseglo več kot 15 podaj, med njimi tudi legendarni napadalec Arsenala in rekorder Thierry Henry (20). Če se bo Özil uspel izogniti poškodbam, bo v nadaljevanju prvenstva zagotovo krepko izboljšal rekordni dosežek nekdanjega francoskega superzvezdnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.