Oživljal je Eriksena: Imel je pulz, dihal je, nato se je vse ustavilo

Foto: Epa Morten Boesen je na spletni novinarski konferenci govoril o težkih trenutkih ob oživljanju Christiana Eriksena.
Foto: Epa Morten Boesen je na spletni novinarski konferenci govoril o težkih trenutkih ob oživljanju Christiana Eriksena.
Že drugi dan evropskega prvenstva so bili ljubitelji nogometa na pragu velike tragedije.
Oglej si celoten članek

Danski nogometni zvezdnik Christian Eriksen se dan po drami na stadionu Parken nahaja v bolnišnici, kjer je pod stalnim zdravniškim nadzorom, njegovo stanje je stabilno.

V 43. minuti dvoboja med Dansko in Finsko se je član milanskega Interja zgrudil, celoten svet pa je v neposrednem prenosu lahko spremlajl boj zdravnikov za nogometaševo življenje. Eriksenu sta kot prva sicer na pomoč priskočila soigralca Joakim Mæhle in Simon Kjær, zelo hitro pa so pritekli tudi zdravniki danske reprezentance, ki jih je vodil Morten Boesen.

"Ko sem prišel do njega, je ležal na boku, dihal je in začutil sem pulz. Ampak nato se je vse ustavilo. Začeli smo ga oživljati in po nekaj minutah nam je, ob pomoči ostalih zdravnikov, to tudi uspelo," je dejal Boesen.

"Že je odšel, a smo ga vrnili po prvi uporabi defibrilatorja. To je zelo hitro," se je še spomnil danski zdravnik in dodal: "Preden so ga odpeljali v bolnišnico, se je že pogovarjal z mano, ko je bil na nosilih."

Profesor Sanjay Sharma, profesor športne kardiologije na londonski univerzi St George, ki je z Eriksenom delal, ko je bil ta član Tottenhama, ne verjame, da bo Danec še nadaljeval kariero: "Ne vem, ali bo še kdaj igral nogomet. Če nisem preveč direkten, on je danes umrl, čeprav za nekaj minut, ampak je umrl. Mu bo zdravniško osebje dovolilo, da znova umre? Odgovor je ne. Dobra novica je, da bo živel, slaba pa je, da se bliža koncu kariere. Ne vem, če bo na najvišji ravni odigral še kakšno nogometno tekmo. V Veliki Britaniji ne bi igral. Glede tega bi bili zelo striktni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:37 14. Junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.