Padali goli, izpadali zobje

Foto: Žurnal24 Brata Sedin imata priložnost, da s Canucks osvojita Stanleyjev pokal. (Foto: Reu
Na krilih Daniela Sedina so Canucks prišli do vodstva z 2:0 v zmagah. Ducks so proti Predatorsom izenačili na 1:1, prav tako Lightning proti Penguinsom. Na tekmi slednjih so padali goli in izpadali zobje.
Oglej si celoten članek

Vancouver Canucks in Washington Capitals opravičujejo vlogo favoritov in v prvem kolu končnice lige NHL že vodijo z 2:0 v zmagah. Canucks so branilce naslova Chicago Blackhawks na drugi tekmi premagali s 4:3, Capitals pa so bili v noči na soboto z 2:0 boljši od New York Rangersov. Junak zmage Vancouvra je bil kdo drug kot Daniel Sedin, ki je bil s 104 točkami najbolj učinkovit igralec že v rednem delu, na tokratni tekmi pa je dosegel še dva zadetka. Izpostavimo, da je Washington zadetka za zmago dal v razmaku manj kot dveh minut v začetku druge tretjine.

Bolj napeto bo v preostalih dveh serijah, ki sta se igrali v petek zvečer. Anaheim Ducks so z zmago 5:3 izenačili izid v zmagah proti Nashville Predatorsom na 1:1. Favorizirani Pittsburgh Penguins pa so si privoščili pravo blamažo na domačem ledu, ko so jih za 1:1 v zmagah s kar 5:1 nadigrali Tampa Bay Lightning. Zvezda zmage Tampa je bil Martin St. Louis, ki je nadaljeval z igranjem, pa čeprav je v enem od naletov izgubil tri zobe. "Moja motivacija je bila zaostanek z 0:1 in ne to, da sem ostal brez zob," je dejal St. Louis, ki je sicer dal enega od petih zadetkov ekipe s Floride.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 1:5 /1:1/
Adams; Brewer, Lecavalier, Thompson, St. Louis, Ohlund

Washington Capitals : New York Rangers 2:0 /2:0/
Chimera, Arnott

Boston Bruins - Montreal Canadiens /0:1/
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres /0:1/

Zahod

Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 4:3 /2:0/
Sedin dva, Hansen, Edler; Smith dva, Stalberg

Anaheim Ducks : Nashville Predators 5:3 /1:1/

San Jose Sharks - Los Angeles Kings /1:0/
Detroit Red Wings – Phoenix Coyotes /1:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.