Šport
18 ogledov

Padali goli, izpadali zobje

Brata Sedin imata priložnost, da s Canucks osvojita Stanleyjev pokal. (Foto: Reu Žurnal24 main
Na krilih Daniela Sedina so Canucks prišli do vodstva z 2:0 v zmagah. Ducks so proti Predatorsom izenačili na 1:1, prav tako Lightning proti Penguinsom. Na tekmi slednjih so padali goli in izpadali zobje.

Vancouver Canucks in Washington Capitals opravičujejo vlogo favoritov in v prvem kolu končnice lige NHL že vodijo z 2:0 v zmagah. Canucks so branilce naslova Chicago Blackhawks na drugi tekmi premagali s 4:3, Capitals pa so bili v noči na soboto z 2:0 boljši od New York Rangersov. Junak zmage Vancouvra je bil kdo drug kot Daniel Sedin, ki je bil s 104 točkami najbolj učinkovit igralec že v rednem delu, na tokratni tekmi pa je dosegel še dva zadetka. Izpostavimo, da je Washington zadetka za zmago dal v razmaku manj kot dveh minut v začetku druge tretjine.

Bolj napeto bo v preostalih dveh serijah, ki sta se igrali v petek zvečer. Anaheim Ducks so z zmago 5:3 izenačili izid v zmagah proti Nashville Predatorsom na 1:1. Favorizirani Pittsburgh Penguins pa so si privoščili pravo blamažo na domačem ledu, ko so jih za 1:1 v zmagah s kar 5:1 nadigrali Tampa Bay Lightning. Zvezda zmage Tampa je bil Martin St. Louis, ki je nadaljeval z igranjem, pa čeprav je v enem od naletov izgubil tri zobe. "Moja motivacija je bila zaostanek z 0:1 in ne to, da sem ostal brez zob," je dejal St. Louis, ki je sicer dal enega od petih zadetkov ekipe s Floride.

Liga NHL, 1. kolo končnice:

Vzhod

Pittsburgh Penguins : Tampa Bay Lightning 1:5 /1:1/
Adams; Brewer, Lecavalier, Thompson, St. Louis, Ohlund

Washington Capitals : New York Rangers 2:0 /2:0/
Chimera, Arnott

Boston Bruins - Montreal Canadiens /0:1/
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres /0:1/

Zahod

Vancouver Canucks : Chicago Blackhawks 4:3 /2:0/
Sedin dva, Hansen, Edler; Smith dva, Stalberg

Anaheim Ducks : Nashville Predators 5:3 /1:1/

San Jose Sharks - Los Angeles Kings /1:0/
Detroit Red Wings – Phoenix Coyotes /1:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.