Padla tudi zadnja neporažena ekipa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu lige Nova KBM premagali Helios Suns s 84:76 (17:20, 34:43, 57:62).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so zabeležili tretjo zmago v ligi Nova KBM in tako poskrbeli, da v državnem prvenstvu ni več neporaženih ekip. V Domžalah so premagali državnega prvaka Helios Suns s 84:76.

Domžalčani in Ljubljančani letos nastopajo kar v treh tekmovanjih; Helios Suns je zdaj pri sezonskem izkupičku 5-4 (superpokal 0-1, nova KBM 3-1, pokal Sixt 2-0, liga prvakov 0-2), Union Olimpija pa pri 4-8. (Nova KBM 3-1, Aba 1-4, evropski pokal 0-3).

Zanimiva in izenačena tekma je epilog dobila v zadnji četrtini. Union Olimpija je gostitelje vključno z dvema zaporednima in čustveno nabitima trojkama Blaža Mesička ujela z delnim izidom 11:0 (67:69), dve točki pa je gostom v zadnjih dveh minutah s tremi zaporednimi trojkami zagotovil Mirko Mulalić.

Predvsem njegova druga za vodstvo 78:71 je bila pospremljena s huronskim vzklikom ter bojnim pogledom proti klopi Domžalčanov, ki obeta, da bodo prihodnji dvoboji med tema ekipama še kako zanimivi in borbeni.

Pri zmagovalcih, ki so izza polkroga metali 13:28, sta bila prva strelca Brandon Jefferson z 20 točkami (5 podaj, 5 skokov, trojke 4:7) in Mirko Mulalić (19 točk, trojke 6:10), v vrstah Helios Suns pa je 13 točk zbral Brandyn Curry (6 podaj), po enajst pa Simo Atanacković (6 skokov), Tomaš Kyzlink in mladi Aljaž Bratec (met iz igre 4:4).

V petem krogu Ljubljančane čaka še ena zahtevna preizkušnja, in sicer doma proti Zlatorogu (7. 11.), Helios Suns pa bo 5. novembra gostoval v Podčetrtku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.