Palček proti velikanu: Mura v London na misijo nemogoče!

Foto: Jure Banfi/sobotainfo.com
Foto: Jure Banfi/sobotainfo.com
V četrtek bodo na enem najmodernejših evropskih stadionov gostovali Sobočani.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni državni prvak Mura bo v četrtek ob 21. uri v Londonu igral tekmo 2. kola skupinskega dela Konferenčne lige. Potem ko je uvodni boj v novoustanovljenem tekmovanju v Mariboru izgubil proti Vitesseju (0:2), ga v četrtek čaka še težje delo, saj ga bo gostil angleški prvoligaš Tottenham, na stavnicah prvi favorit za končno zmago v Konferenčni ligi.

Mura je palček v primerjavi s tekmeci v skupini G, kjer je po uvodu na vrhu Vitesse s tremi točkami, Rennes in Tottenham imata po točko, Mura pa je še brez nje. In če je Mura palček, je v primerjavi z njo sinonim za Tottenham velikana.

Video Ko od blizu gledaš ekstazo največjega sovražnika ...

Londonski klub se že lahko pohvali z nekaj evropskimi lovorikami, dvakrat je osvojil nekdanji pokal Uefe (1971/72 1983/84), enkrat pa Pokal pokalnih zmagovalcev (1962/63). V bližnji preteklosti pa je nase opozoril v Ligi prvakov, leta 2019 je igral v finalu, kjer je izgubil proti Liverpoolu. Ekipo so poleti okrepili Cristian Romero, Pierluigi Gollini (oba posojena) in Bryan Gil (25 milijonov evrov).

Čeprav mu to sezono v elitni angleški ligi še ni steklo popolnoma po željah, saj je s po tremi zmagami in porazi trenutno na enajstem mestu, pa kakovosti v tem po Transfermarktu 697 milijonov evrov vrednem kolektivu ne manjka. Nenazadnje ima trener Nuno Espirito Santo na voljo skupno več kot 200 milijonov vredna napadalca Harryja Kana in Heung-min Sona, kar ob dejstvu, da obramba Mure letos v državnem prvenstvu prejema veliko zadetkov (na 11 tekmah 16 oziroma je četrta najslabša obrambna ekipa), ne prinaša posebnega optimizma v soboško vrsto.

Toda tudi v londonski ekipi ni vse idealno, poraz proti mestnemu tekmecu Arsenalu z 1:3 je konec tedna razburil navijače, nekateri angleški mediji po tretjem zaporednem prvenstvenem porazu (v teh je zadela le enkrat, prejela pa devet golov) že pišejo o menjavi trenerja, na stavnicah je skorajšnje slovo Esprita Santa zelo verjetno (za Stevom Bruceom iz Newcastla).

Tekmo bodo sodili Izraelci Yigal Frid, Matityahu Yakobov in Omer Barbiro.

A prav obračun z Muro, po Transfermarktu približno stokrat "cenejšo" od četrtkovega tekmeca, naj bi poskrbel za več pozitivnega vzdušja. Toda kakšno slovensko opozorilo iz preteklosti je že prišlo, ne nazadnje so Mariborčani v skupinskem delu Lige Evropa leta 2012 z njim enkrat remizirali (1:1). Enkrat so izgubili z 1:2, ob tem pa ima Tottenham s Slovenci še obračun iz pokojnega pokala Intertoto, ko je premagal velenjskega Rudarja z 2:1.

Mura, eden od osmih klubov, ki to sezono prvič sploh igrajo v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj, bo stremela k čim boljši igri, kot vedno poudarjajo črno-beli s trenerjem Antejem Šimundžo na čelu (ta danes praznuje 50. rojstni dan), medtem ko se tekmeci na svojem novem, sodobnem stadionu s skoraj 63.000 sedišči nadejajo nadaljevanja niza - na sedmih zaporednih domačih evropskih tekmah so zmagali, na zadnjih šestih niso prejeli zadetka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.