Panika v Jumbo-Vismi, korona kosi znotraj ekipe, moštvo že zapušča dirko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jumbo-Visma je zaradi okužb s koronavirusom že zapustila dirko po Švici.
Oglej si celoten članek

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma se je umaknila z dirke po Švici. Kot so sporočili iz tega kolektiva, se je kljub previdnostnim ukrepom v moštvo prikradel novi koronavirus, tako da Jumbo-Visme ne bo na startu današnje pete etape švicarske pentlje.

Vodstvo ekipe je menilo, da je umik najbolj modra odločitev za zaščito drugih udeležencev na dirki.

Kot pravijo v ekipi, katere prvi zvezdnik je Slovenec Primož Roglič, nazadnje zmagovalec kriterija Dauphine, položaj z novim koronavirusom za zdaj nima nobenih posledic za ožji izbor za prihajajočo dirko po Franciji.

Na tej prestižni tritedenski preizkušnji, ki se bo v Koebenhavnu na Danskem začela 1. julija, bo v vlogi enega izmed kapetanov tekmoval tudi Roglič.

Ekipi Jumbo-Visme je sicer na Dirki po Švici kazalo zelo dobro, saj je pred zadnjimi štirimi etapami, ko naj bi se odločil skupni seštevek, njihov kapetan Sepp Kuss držal sedmo mesto, z vsega 10 sekundami za vodilnim Stephenom Williamsom, ter veljal za enega glavnih favoritov za skupno zmago.

Foto: Epa Sepp Kuss

Jumbo-Visma je tudi držala zelo dobro četrto mesto v ekipnem sešetvku, poleg Kussa pa so na dirki za Nizozemce nastopali še Rohan Dennis, Robert Gesink, Pascal Eenkhoorn, Sam Oomen, Timo Roosen ter Mike Teunissen.

Nizozemska ekipa se sicer zaenkrat še ni dokončno odločila, katere kolesarje bo poslala na Dirko po Franciji. Mesto v ekipi imajo zagotovljeno le Roglič, Jonas Vingegaard in Wout van Aert, medtem ko se za preostalih pet mest bori še osem kolesarjev, med drugim tudi kar štirje osmoljenci z Dirke po Švici - Dennis, Kuss, Gesink in Teunissen. 

Za zadnjih pet prostih mest na Touru sicer kandidirajo še Christophe Laporte, Nathan van Hooydonck, Tiesj Benoot ter Steven Kruijswijk, čeprav se zdi, da si je slednji z epsko predstavo na zadnji dan Kriterija Dauphine svoje mesto v ekipi že zagotovil.

"Ni več dvoma ..." Veliki tekmec si je premislil glede Rogliča in Jumbo-Visme Prvi v zgodovini Noro, kaj je napravil Roglič! To ni uspelo še nikomur v zgodovini!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:44 16. Junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.