Papež blagoslovil olimpijsko zastavo in dobil dres Flamenga

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papež se je danes sestal z brazilskimi športnimi legendami in blagoslovil olimpijsko zastavo v Riu.
Oglej si celoten članek

76-letni papež Frančišek, ki je velik nogometni navdušenec in navijač buenosaireškega kluba San Lorenzo, se je rokoval z nogometno ikono Arthurom Antunesom Coimbro, bolj znanim kot Zico, ter z olimpijskimi športniki. Za darilo je od Zica je papež prejel dres Flamenga z napisom "Papa Francisco". Flamengo je sicer najbolj priljubljen klub v Riu.

Blagoslovil olimpijsko zastavo

Ob tem je z blagoslovljeno vodo poškropil in blagoslovil olimpijsko zastavo, prejel pa je tudi ključ Ria de Janeira v mestni hiši mesta, kjer ga je sprejel župan Eduardo Paes. Rio de Janeiro bo sicer leta 2016 gostil poletne olimpijske igre, v Braziliji pa bo prihodnje leto svetovno nogometno prvenstvo.

Družil se bo na Copacabani

Danes se bo papež na svetovno znani plaži Copacabana v Riu tudi prvič pridružil več sto tisoč mladim udeležencem Svetovnega dneva mladih. Obiskal bo tudi favelo Varginha. Že pred tem je obiskal tudi kliniko odvisnikov in več ur preživel s stanovalci ustanove.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.