Šport
23 ogledov

Papež blagoslovil olimpijsko zastavo in dobil dres Flamenga

papež Frančišek olimpijska zastava Rio de Janeiro Reuters
Papež se je danes sestal z brazilskimi športnimi legendami in blagoslovil olimpijsko zastavo v Riu.

76-letni papež Frančišek, ki je velik nogometni navdušenec in navijač buenosaireškega kluba San Lorenzo, se je rokoval z nogometno ikono Arthurom Antunesom Coimbro, bolj znanim kot Zico, ter z olimpijskimi športniki. Za darilo je od Zica je papež prejel dres Flamenga z napisom "Papa Francisco". Flamengo je sicer najbolj priljubljen klub v Riu.

Blagoslovil olimpijsko zastavo

Ob tem je z blagoslovljeno vodo poškropil in blagoslovil olimpijsko zastavo, prejel pa je tudi ključ Ria de Janeira v mestni hiši mesta, kjer ga je sprejel župan Eduardo Paes. Rio de Janeiro bo sicer leta 2016 gostil poletne olimpijske igre, v Braziliji pa bo prihodnje leto svetovno nogometno prvenstvo.

Družil se bo na Copacabani

Danes se bo papež na svetovno znani plaži Copacabana v Riu tudi prvič pridružil več sto tisoč mladim udeležencem Svetovnega dneva mladih. Obiskal bo tudi favelo Varginha. Že pred tem je obiskal tudi kliniko odvisnikov in več ur preživel s stanovalci ustanove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.