Papež dobil obisk Dončićevih in Dragićevih kolegov

Foto: Epa
Foto: Epa
Na srečanju s košarkarji se je papež pozanimal predvsem o gibanju Black Lives Matter.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je v ponedeljek v Vatikanu sprejel zvezdnike severnoameriške košarkarske lige NBA, ki so aktivno vključeni v boj proti rasizmu in krivicam v družbi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Košarkarji so mu podarili drese in žogo.

V knjižnici Apostolske palače so se s papežem srečali Anthony Tolliver (Memphis Grizzlies), Jonathan Isaac, Marco Belinelli (oba San Antonio Spurs) ter Sterling Brown in Kyle Korver (oba Milwaukee Bucks).

Za 27 milijonov € Hrvaški zvezdnik podpisal za tri leta

"Zelo smo počaščeni, da smo dobili priložnost priti v Vatikan in deliti naše izkušnje s papežem Frančiškom," je po srečanju Korverja povzelo združenje igralcev.

Prav njegova ekipa Milwaukke Bucks se je v boju proti rasizmu morda najbolj izpostavila. Moštvo iz Wisconsina se je avgusta odločilo, da ne bo igralo tekme proti Orlandu kot znak podpore Jacobu Blaku, 29-letnemu Afroameričanu, ki ga je policija hudo ranila v Kenoshi v isti zvezni državi.

Foto: Twitter Bucks Magic bojkot NBA

"Dream team je prišel prek oceana, da bi skupaj s papežem Frančiškom rekel ne rasizmu," pa je o srečanju poročala agencija Vatican News in ga opisala kot zelo neobičajno srečanje zelo različnih svetov. Obenem agencija poroča, da so si srečanje s papežem želeli košarkarji.

Morda tudi zato, ker je prav papež, po rodu iz Argentine, med zelo zavzetimi v boju proti rasizmu v številnih svojih govorih, na sprejemih in pismih. Tudi v svoji najnovejši knjigi, ki bo izšla decembra, je pozdravil "zdravo ogorčenje" milijonov protestnikov, ki so se spomladi zbrali na demonstracijah po uboju Georgea Floyda 25. maja letos v Minnesoti, kjer ga je s kolenom zadušil policist.

Papež pa v knjigi nasprotuje rušenju spomenikov tistih oseb, ki so bile povezane z rasizmom in drugimi oblikami nasilja, saj je to označil kot "čiščenje zgodovine". "Sramota naše preteklosti je tudi del tega, kar smo danes. Spominjam se te zgodovine, a ne zato, da bi povzdigoval nekdanje zatiralce, ampak zatirane," je še dejal.

Na srečanju s košarkarji se je papež pozanimal predvsem o gibanju Black Lives Matter, ki so ga košarkarji podprli v končnici letošnjega tekmovanja v mehurčku v Orlandu. Namesto svojih imen so imeli košarkarji na dresih izpisana sporočila socialne pravičnosti in, kot pravijo, nameravajo to početi tudi v prihodnje.

Podaljšala Tatum za 195, Mitchell za 163 milijonov dolarjev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:32 25. November 2020.

    black matter je teroristična skupina pod pokroviteljstvom soroša, prav tako pa je pod pokroviteljstvom soroša tudi papež frančišek ;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.