Partizan drugič v treh dneh strl odpor Zvezde

Foto: ABA Photo
Foto: ABA Photo
Košarkarji Partizana so samo še eno zmago oddaljeni od naslova v ligi Aba.
Oglej si celoten članek

Košarkarji beograjskega Partizana so na drugi finalni tekmi končnice lige Aba premagali Crveno zvezdo s 87:78 (23:22, 44:44, 68:62) in v zmagah povedli z 2:0. V finalni seriji se igra na tri zmage. Tretja tekma bo v nedeljo, 18. junija, morebitna četrta 20., peta pa 22. junija.

Izbrance Željka Obradovića le še zmaga loči do naslova v močnem regionalnem tekmovanju. Po zmagi na uvodni tekmi z 88:80 so mestnega tekmeca in lanskega prvaka lige Aba premagali še s 87:78.

Pri Partizanu sta bila najbolj učinkovita Alen Smailagić in Američan James Nunnally. Oba sta dosegla po 15 točk, pri osmoljencih iz rdeče-belega tabora pa je bil strelsko najbolj razpoložen Nemanja Nedović z 21 točkami.

Partizan je v četrtfinalu izločil Studentski centar iz Podgorice, ki ga od leta 2021 vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj, v polfinalu pa ljubljansko Cedevito Olimpijo. Crvena zvezda se je med štiri uvrstila po zmagi nad Zadrom, v polfinalu pa je bila boljša od Budućnosti iz Podgorice.

Foto: ABA Photo

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.