Šport > Košarka
80 ogledov

Partizan drugič v treh dneh strl odpor Zvezde

ABA Photo
Košarkarji Partizana so samo še eno zmago oddaljeni od naslova v ligi Aba.

Košarkarji beograjskega Partizana so na drugi finalni tekmi končnice lige Aba premagali Crveno zvezdo s 87:78 (23:22, 44:44, 68:62) in v zmagah povedli z 2:0. V finalni seriji se igra na tri zmage. Tretja tekma bo v nedeljo, 18. junija, morebitna četrta 20., peta pa 22. junija.

Izbrance Željka Obradovića le še zmaga loči do naslova v močnem regionalnem tekmovanju. Po zmagi na uvodni tekmi z 88:80 so mestnega tekmeca in lanskega prvaka lige Aba premagali še s 87:78.

Pri Partizanu sta bila najbolj učinkovita Alen Smailagić in Američan James Nunnally. Oba sta dosegla po 15 točk, pri osmoljencih iz rdeče-belega tabora pa je bil strelsko najbolj razpoložen Nemanja Nedović z 21 točkami.

Partizan je v četrtfinalu izločil Studentski centar iz Podgorice, ki ga od leta 2021 vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj, v polfinalu pa ljubljansko Cedevito Olimpijo. Crvena zvezda se je med štiri uvrstila po zmagi nad Zadrom, v polfinalu pa je bila boljša od Budućnosti iz Podgorice.

 | Avtor: ABA Photo ABA Photo

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.