Partizan zapravil veliko prednost, na koncu drama v Madridu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Monaco in Real Madrid izkoristila domač parket na petih tekmah.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Monaca in Real Madrida so zadnji udeleženci zaključnega turnirja evrolige, ki bo konec naslednjega tedna v Kaunasu. Monačani so odločilno peto tekmo proti Maccabiju iz Tel Aviva dobili doma s 97:86, Španci pa so Partizan izločili po zaostanku 0:2 v zmagah. Na petem obračunu so slavili z 98:94.

Real Madrid bo v polfinalu 19. maja tako igral proti Barceloni, ki je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Žalgirisa, Monaco pa se bo srečal s pirejskim Olympiacosom, ki je v torek dobil peto tekmo proti Fenerbahčeju. Finale bo v nedeljo, 21. maja, ob 19. uri.

Monaco se je le dve leti po vstopu v evroligo uvrstil na zaključni turnir. Lani je izpadel po peti tekmi četrtfinala proti Olympiacosu, letos pa je v seriji z Izraelci dobil drugo in tretjo tekmo, peto pa je sebi v prid odločil z delnim izidom 21:7 v zadnjih petih minutah. Za Monaco sta po 21 točk dosegla Mike James in Jordan Loyd, pri Maccabiju pa je s 27 točkami izstopal Wade Baldwin.

Desetkratni evropski prvaki iz Madrida pa je kot prvi v zgodovini evrolige nadoknadil zaostanek z 0:2 v zmagah. Beograjčane je na zadnjem obračubu premagal po zaostanku 18 točk na začetku drugega polčasa. Zadnjo četrtino je dobil z 29:18, drugi polčas pa z 59:39.

Džanan Musa je zbral 20 točk, Sergio Rodriguez jih je dodal 19, pri Partizanu pa je bil najbolj učinkovit Kevin Punter z 28 točkami.

Partizan se je sicer v zadnji minuti dvoboja s trojko približal na 94:97, nato pa je Real v napadu zapravil žogo. Punter bi lahko z metom za tri točke izenačil, a je žoga končala na obroču, skok pa je dobil Mario Hezonja, nad njim pa je bil storjen prekršek. Hrvat je nato zadel en prosti met.

Črno-beli so 12 sekund pred koncem poizkusili še z enim metom izza črte, tokrat je bil nenatančen Dante Exum, odbito žogo je pobral domači košarkar Adam Hanga, se izognil tekmecem in mirno 'odvodil' žogo do zadnjega piska sirene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.